Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Κρουασανάκια Ferrero !!!


ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ FERRERO!!!ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ::

2 ποτηρια γαλα χλιαρο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 φ.ξερη μαγια,

5 κ.σ.ζαχαρη,

μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,

1 βανιλια,

1 αυγο ολοκληρο,

1 ασπραδι,

περιπου 1 κιλο αλευρι!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-σπορελαιο-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε τα αυγα-βανιλια-αλατι και ανακατευουμε !

Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!!

Αλευρωνουμε τον παγκο βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε ωσπου να γινει λεια!!!

Την βαζουμε σε μπολ την σταυρωνουμε και την σκεπαζουμε καλα για 2 ωρες!!!!

 Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε 10 ισα κομματια!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα! Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια!!!

Βαζουμε τα 5 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα ενδιαμεσα με μαλακο βουτυρο και με το πλαστη ανοιγουμε ενα φυλλο !!!!

Αυτο το φυλλο το κοβουμε σε 8 τριγωνα κομματια!!!!

Εχουμε ανακατεψει σε ενα μπολ 200 γρ μερεντα,100 γρ φουντουκια σκονη! 

Βαζουμε γεμιση στο καθενα τριγωνακι το τυλιγουμε και το βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Η ιδια διαδικασια και για τα υπολοιπα φυλλαρακια!!

Τα αφηνουμε για 20 λεπτα να ξεκουραστουν!!!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με 1 κ.σ.νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν !!! 

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ::

Βαζουμε σε ενα τηγανακι 1 κ.σ βουτυρο και ριχνουμε μεσα 20Ο γρ φουντουκια και τα καβουρδιζουμε καλα!

Κατεβαζουμε και αφηνουμε λιγο να κρυωσουν!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ::

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 400 γρ σοκολατα!!!!

Χτυπαμε σε γουδι τα φουντουκια και στην συνεχεια τα ριχνουμε στην σοκολατα!!

Τελος βουταμε το καθενα κρουασανακι στην σοκολατα και στην συνεχεια τα βαζουμε πανω σε λαδοκολα και κατευθειαν στο ψυγειο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη!!!!


 

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη!!!!
Για τη βάση
250γρ φυτική μαργαρίνη
3 κούπες αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
5 κσ. κρύο νερό
4 κσ. ζάχαρη
3 κάψουλες βανίλιας
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα
Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη , προσθέτουμε τά κόμματα της παγωμένης μαργαρίνης και τρίβουμε με τά χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη, βάζουμε σε σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα. Ανοίγουμε με τά χέρια την ζύμη και τοποθετούμε σε ταρτιέρα καλύπτοντας και τά τοιχώματα, τρυπάμε τη ζύμη  με ένα πιρούνι. Ψήνουμε 180° 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα, αφήνουμε να κρυώσει.
Για την  κρέμα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Σέ μία κατσαρόλα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα μέχρι να λιώσει, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζελέ ( αν νηστεύουμε δεν βάζουμε ζελέ βάζουμε λίγο μέλι η σιρόπι αρεσκείας σας πάνω στο φρούτα)
1 κονσέρβα ροδάκινο 🍑
 ζελέ βερίκοκο  με φακελάκι με οδηγίες που γράφει. Έκανα μικρή δόση.
Φρέσκα φρούτα
Πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο σιρόπι του γλυκού κουταλιού μετά στρώνουμε την κρέμα από πάνω τά φρούτα και ρίχνουμε λίγο ζελέ.
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά υπάρχει ζελατίνη νηστίσιμη Εδω --
https://www.mybiohouse.gr/agar-agar-vio-28gr

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  'Αννα ΑννούλαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τούρτα κατσαρόλας πανεύκολη !!!!


 
Φτιάξτε την υπέροχη Τούρτα κατσαρόλας η αλλιώς Κορμός ταψιού!😎 Είναι ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους  σε όλες τις Περιστάσεις!!!
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
90 γρ κορν φλάουρ
100 γρ κουβερτούρα υγείας (sisinni)
380 γρ κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού(sisinni)
400 γρ μπισκότα πτι μπερ
---------------------------------------------
400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
70 γρ ζάχαρη
--------------------------------------------
Νιφάδες κουβερτούρας(sisinni)


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/5lOA8eXNkL0

Τσουρεκάρες (Χωρίς μίξερ με ίνες) !!!


 
Φτιάξτε τις πιο αφράτες τσουρεκάρες (Χωρίς μίξερ με ίνες) Το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό και κρατάνε αφράτα για μέρες !!!

ΥΛΙΚΑ
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ νωπή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
150 γρ νερό
----------------------------------------
680 γρ αλεύρι για τσουρέκι
280 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
2 μεσαία αυγά
130 γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 κτγ αλάτι
2 γρ μαστίχα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλίνη
------------------------------------------
1 αυγό
Σουσάμι
-------------------------------------------
25χ30 εκ.
-------------------------------------------
3 τσουρέκια

 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/YUVxkSUglvU

Κουλουράκια σαν μπισκότα τέλεια με ταχίνι σε 10 λεπτά !!!



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ...ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ..!!Νηστίσιμα... !!
Έτοιμα σε 10 λεπτά που η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται με λόγια..!!


ΥΛΙΚΑ
1φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 160gr
1φλιτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική εγώ έβαλα στέβια και είναι ίδια η ποσότητα με την κανονική
1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι 160 gr.
100gr σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από( 2 πορτοκάλια)
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.!!
Όλα τα υλικά είναι μετρημένα με το ίδιο φλιτζάνι αντιστοιχούν σε 160 gr σε όλα τα υλικά.!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι την ζάχαρη και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα.. μέσα στον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύετε την σόδα και ρίχνετε μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.. προσθέτετε το ταχίνι και το σουσάμι ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το ταχίνι και να γίνει λείο... Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά και κοσκινισμένο φτιάχνεται μία πολύ ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και αφράτη... Παίρνετε περίπου 50 γραμμάρια στο χέρι σας φτιάχνεται μία μπαλίτσα και την πιέζετε προς τα κάτω ..την βουτάτε μέσα σε ζάχαρη από τις δύο πλευρές... Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20 λεπτά... Σε περίπτωση που δεν βουτήξετε μέσα σε ζάχαρη θα χρειαστείτε ακόμη 50 γραμμάρια παραπάνω ζάχαρη στα υλικά σας... Επίσης μην προσπαθήσετε να δώσετε άλλο σχήμα γιατί είναι το σουσάμι μέσα και το ταχίνι και δεν βοηθάει στα χέρια μας..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

 

Σουτζουκάκια με πατάτες !!!


 

Σήμερα σουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο....... !!!

 Υλικά

500γρ κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο με χοιρινό

100γρ φρυγανιά τριμμένη

ένα αυγό

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

σκόρδο

λίγο νερό

μια πρέζα κανέλα

Ζύμωμα καλό με όλα τα υλικά .

Πλάθω τα σουτζουκάκια βάζω στο ταψί και πατάτες αλάτι πιπέρι λάδι 2 κουταλιές πελτέ σε ένα ένα ποτήρι νερό και φούρνο 180 βαθμούς περίπου 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ...  Αρτοποι'ι'α Σιδηροπουλος

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τούρτα Χιονούλα αφρός !!!


 
Τούρτα Χιονούλα !!! Μία λευκή τούρτα αφρός !!!


Για παντεσπάνι
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ. σούπα μέλι
1 κάψουλα βανίλια
2 κ. σούπα ζεστό νερό
1 κγ σόδα μαγειρικής
2 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για σιρόπι
1 ποτήρι του νερού νερό βράζουμε με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη και μία φέτα λεμόνι αφήνουμε να κρυώσει
Για κρέμα
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε  1 συσκευασία κρέμα στιγμής βανίλια η μιλφέιγκ μαζί με 600γρ γάλα και μια βανίλια ( δοσολογία για γάλα γράφει πάνω συσκευασία με κρέμα )
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε 1 σαντιγί του κουτιού ερμόλ μαζί με. 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και μια κάψουλα βανίλια
Ινδοκάρυδο και κερασάκια για το στολισμό

 Ανακατεύουμε τά στερεά υλικά όλα μαζί, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά προσθέτουμε το ζεστό νερό και τά υπόλοιπα υλικά και με σπάτουλα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα πασαλείβουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175° περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά!! Μετά όταν κρυώσει καλά με τη βοήθεια κλωστή κόβουμε στα δύο.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε , από πάνω βάζουμε τη κρέμα με συσκευασία, από πάνω παντεσπάνι πάλη σιρόπι και από πάνω κρέμα με σαντιγί. Στολίζουμε με ινδοκάρυδο και κερασάκια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σοκολατάκια βραχάκια !!!



Σοκολατάκια βραχάκια πολύ εύκολα και ωραία !!!

Υλικά
200 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμενα.
3 κουβερτούρες πλαυλιδης.
2 κ. σ. ηλιέλαιο.
Εκτέλεση.
Έλιωσα τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί
μαζί με το ηλιέλαιο, πρόσθεσα
τα αμύγδαλα ανακάτεψα καλά,
άφησα το μείγμα15 λεπτά να παγώσει,
με κουτάλι τοποθέτησα σε λαδόκολλα,
τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν,
και τέλος τύλιξα με αλουμινοχαρτο.💕 Έτοιμα για κέρασμα💕

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κέικ αφράτο απλό πολύ γευστικό !!!


ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ???? 

ΣΥΝΤΑΓΗ.ΥΛΙΚΑ::

5 αυγα,

1και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο αγελαδινο,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

500 γρ αλευρι Φαριναπ,

1 βανιλια,

ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου η λεμονιου!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε αυγα -ζαχαρη!

Ριχνουμε γαλα-σπορελαιο!

Τελειωνουμε με το αλευρι-βανιλια-ξυσμα!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180β.προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Γλυκάκια λαχταριστά μυρωδάτα με γέμιση μέλι καρύδι !!!!


 

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΛΙ ΚΑΡΥΔΙ!!!!ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

380 γρ αλευρι,

200 γρ βουτυρο λιωμενο,

μια πρεζα αλατι,

3 κ.σ.ζαχαρη,

1 αυγο,

100ml σπορελαιο,

100 γρ κορν φλαουρ!!

ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ:

100 γρ καρυδια σε σκονη και ανακατεμενα σε ενα μπολ με 1 κ.σ.μελι!!!!

.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,το κορν φλαουρ και το αλατι!!

Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε το βουτυρο !

Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει τριμματα!!

Ριχνουμε το αυγο και το σπορελαιο και την ζαχαρη και αρχιναμε να ζυμωνουμε θελουμε ζυμη αφρατη μαλακη να μην κολλαει!!!

Την βαζουμε σε μια σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε απο το ψυγειο και την κοβουμε σε ισα κομματια !Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις βαζουμε σε ενα πιατο τα σκεπαζουμε καλα με μια διαφανη μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε τα βγαζουμε απο το ψυγειο !!

Παιρνουμε ενα-ενα στο χερι τα παταμε βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε!

Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!!!

Τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 15 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!!!

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγα λεπτα να κρυωσουν και τα περναμε απο την αχνη ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια νηστίσιμα αφράτα φανταστικά !!!


 

Τα πιο νόστιμα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια!!!

1 κιλό αλεύρι,

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη,

125 γρ μαργαρίνη νηστίσιμη ,

1 ποτήρι σπορέλαιο,

μισό φακελάκι μπεικιν,

1/2 κ γλ σόδα,

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα,

1 κ γλ υγρή βανίλια.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψει και μετά τα υπόλοιπα υλικά.

Τη σόδα τη διαλύουμε στο χυμό.

Από πάνω άλειψα με λίγο χυμό πορτοκάλι και έριξα σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σοφία Θεοδωρίδου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Σαρμαδάκια η ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα με μαρούλι !!!


 
Όταν δεν βρίσκω  λάχανο κάνω με μαρούλι γίνονται πολύ τρυφερά.
Σαρμαδάκια η ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα με μαρούλι έτοιμα για αύριο και συνοδεύεται με σώς γιαουρτιού!!!

Υλικά
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο,

2 κρεμμύδια τριμμένα,

1/2 ματσάκι άνηθο και 1/4 μαϊντανό,

λίγο ξερό δυόσμο,

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι,

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

 και επειδή δεν κάνω αυγολέμονο αλλά τρώμε με σως γιαουρτιού στο κιμά δεν βάζω λεμόνι βάζω 1κσ πολτό ντομάτας, δεν τσιγαρίζω τίποτα όλα ωμά. 400γρ φύλλα μαρουλιού που για δύο δευτερόλεπτα βουτάω σε νερό που βράζει και βγάζω.


Σως γιαουρτιού- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό αραιωμένο με λίγο νερό, λίγο αλάτι, άνηθο και λίγο τριμμένο σκόρδο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   'Αννα Αννούλα Οι Χρυσοχερηδες !!

Ποντιακά πιροσκί με γέμιση !!!


 

Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πατάτες για όλα τα γούστα, πολύ αφράτα με υπέροχη ζύμη μπορούμε να κάνουμε και στο φούρνο με γέμιση και αλμυρά και γλυκά, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε 180°
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ.


Για ζύμη
1 ποτηρι χλιαρό γαλα
1ποτηρι χλιαρό νερό
1ποτηρι ηλιελαίο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη
1κουταλακι του γλυκού αλατι
700 γραμ αλευρι γοχ. περίπου μπορεί και λίγο παραπάνω να μην κολλάει στα χέρια

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το χλιαρό γάλα το νερό και τη μαγιά, μετά τά υπόλοιπα υλικά στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη , να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα, αφήνω να φουσκώσει 30-40 λεπτά.

Γεμιση - 300 γραμ φετα ενα αυγο πιπερι
Γέμιση- 4 μέτριες πατάτες βραστές πατάμε σαν πουρέ, σέ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαριζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύουμε με τις πατάτες , αλάτι πιπέρι , πάπρικα

Μολις φουσκωσει η ζυμη κάνω μπαλάκια ,ανοίγω γεμιζω και κλεινω καλά . Τηγανίζουμε με μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι αφρός !!!


 

Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι !!!Ζεστοί,αφράτοι λουκουμάδες για όλες τις ώρες για μικρούς και μεγάλους  !!!

Υλικά
250 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ.σπορέλαιο
1 φακ.ξερή μαγιά
2 κ.σ.ζάχαρη
1/2 κ.γ αλατι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι(εάν θέλετε)
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 350 με 400 γρ.


Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά ρίχνουμε όλα τα άλικα με τελευταίο το αλεύρι.

Η ζύμη ειναι αφράτη,και δεν κολλά στα χέρια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει .

Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη όχι πολύ λεπτή περιπου πάχος 2 εκ.και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ η ένα ποτήρι νερού σε δίσκους και κάνουμε στην μέση μια τρύπα με ένα καπάκι από νερό.

Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 με 20 λεπτά και τηγανίζουμε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Τους τυλίγουμε σε ζάχαρη και απολαμβάνουμε.Είναι σούπερ αφράτοι και δεν απορροφούν λάδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    Μαρινα Μισαηλιδου Οι Χρυσοχερες-ηδες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Νηστίσιμες καριόκες !!!


Νηστίσιμες καριόκες !!!
👌👌👌.Εγιναν το κατι αλλο και ενθουσιασαν την υπολοιπη οικογενεια !!!

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΊΣΙΜΕΣ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
1/2 φλυτζάνα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
125 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά
1 1/2 -2 φλυτζάνες φρυγανιά τριμμένη
500 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζω σε κατσαρολάκι και τα λιώνω. Στη συνέχεια τα βάζω σε ένα πυρεξ και προσθέτω τα καρύδια και τη φρυγανιά.
Φτιάχνω ένα μαλακό μείγμα το τυλιγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30'.
Μετά το απλώνω στο τραπέζι και ανάμεσα σε 2 ξυλάκια πάχους 1 εκατοστού τα απλωνω με μπλάστη και κόβω μισοφέγγαρα.
Τα ξαναβαζω στο ψυγείο κ λιώνω σε μπελ μαρί τα 500 γρ κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο . Τα βουτάω μέσα και τα τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα.
Από πάνω βάζω τριμμένο καρύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Συνταγή από κ.  Αναστασιας Βλαχου- Εκτέλεση φωτό από κ.  Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ