Καρυδόπιτα αφράτη μυρωδάτη !!!!
Το γλυκό της γιορτής με τα υπέροχα αρώματα και την ανάλαφρη γευση!!!❤️ συνοδεύεται υπέροχα με παγωτό βανιλια ή σαντιγί και λιωμένη σοκολάτα!!
ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από 10 αυγά μαρέγκα ρίχνοντας μέσα μια πρέζα αλάτι....
Τα αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τους κρόκους με 10 κ. σ. ζάχαρη... λιγο λικέρ και 2 βανιλιες...
Ρίχνουμε μέσα 10 κουτ. καρύδι 10.κ.σιμιγδάλι ψιλό... .1 μπεικιν.. 1κ.σ.κακάο...1κ.γλ.κανέλα...μισό κ. γλ. μοσχοκάρυδο και μισό γαρύφαλλο και 2 κ. σ. σπορέλαιο.
Ρίχνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα
και ριχνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 33 νο.
Ψήνουμε 35 - 40 λεπτά περιπου 200 β.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
3ποτηρια ζάχαρη
1ξυλο κανέλα
Λίγο χυμό λεμόνι
Χλιαρά και τα δύο...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!