Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ βουτύρου με άρωμα πορτοκαλιού !!!

 


Υλικά (για 10 μερίδες):
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κύβους (κόντιτα)
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με πλαστική κουτάλα.
Στο τέλος, ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και, αν είναι υγρό, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά, γιατί το κέικ θα «κάτσει».
 Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή Παρλιάρου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας !!




Για τα μελομακάρονα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα ξύσματα και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα τα άλευρα, κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μελομακάρονα, περίπου 15γρ. το καθένα, τα στρώνουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, κάνουμε σχεδιάκι με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε τα μελομακάρονα νε κρυώσουν εντελώς.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά, ξαφρίζοντας τα συγχρόνως.
Συναρμολόγηση
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιρόπι, στο χαμηλότερο βαθμό και βουτάμε μέσα τα κρύα μελομακάρονα για 20'' από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τα μελωμένα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιελαιο, βουτάμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε προσεχτικά πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι και σερβίρουμε.



Υλικά
Για τα μελομακάρονα
150γρ. ελαιόλαδο
350γρ. ηλιέλαιο
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. κονιάκ
½κ.σ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο
1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
½κ.γ αλάτι
1κ.σ ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
700γρ. ζάχαρη καστανή
700γρ. νερό
250γρ. μέλι
Για την επικάλυψη
500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2κ.γ ηλιέλαιο

Για τη διακόσμηση
Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά
Συνταγή από πρωινό του mega


 

Καρότο κέικ με γλάσο !!








Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Υλικά

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη
print

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει

Τρουφάκια σοκολάτας !!



Υλικά (για 30 περίπου κομμάτια)
  • 150γρ. σκόνη κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1 κούπα ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 κούπα καρύδια
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η μαργαρίνη.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου 125γρ. κακάο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα με ένα σύρμα ή έναν αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια κρέμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έναν έναν τους κρόκους των αβγών (αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το γλυκό μας, δεν βάζουμε τους κρόκους). Αρωματίζουμε το γλυκό, προσθέτοντας το ξύσμα από τα πορτοκάλια (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μανταρίνι, νεράντζι, φράπα, περγαμόντο ή βανίλια) και το κονιάκ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα και ρίχνουμε τα καρύδια, είτε ολόκληρα είτε ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας).
  • Στη συνέχεια, ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα μίγμα.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα σε σκόνη κακάο (ώστε τα τρουφάκια μας να καλυφθούν από παντού με κακάο).
Εκτός απο κακάο μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με καρύδα η με τρούφα

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Καρυδόπιτα απλά !!!

 
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψί):
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1,5 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 1/2 κ.γ. κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
 
Για το σιρόπι:
  • 2 φλ.  ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τα καρύδια χοντροκομμένα, τη φρυγανιά, το Βιτάμ με Βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ με Βούτυρο, αλευρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί καλύτερα όλο το βράδυ.Γαρνίρουμε με σαντιγί προαιρετικά
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας Μαιρη Περιστερι ευχαριστώ πολύ !

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατόπιτα λατρεμένη !!




Υλικά:
250γρ βούτυρο αγελαδινό
350 γρ ζάχαρη
80ml κονιάκ
10γρ μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200ml νερό
80γρ κακάο
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο


Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση:
 Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1' και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.


Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.

 Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα.

Τα αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30'-35'.





Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ
 Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

Βγάζουμε το "κέικ" από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε. Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σημείωση
Αν θέλουμε το αφήνουμε σκέτο χωρίς γλάσο .Μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας πάνω από το γλάσο με κερασάκια η ότι άλλο προτιμάμε .
Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μαίρη Περιστέρι για την συνταγή .

 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σφολιατίνια για το καφεδάκι & το τσάι μας !!

 

 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε σχεδόν όλη τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις σταφίδες, που έχουμε μουλιάσει σε λίγο κονιάκ.
  3. Κόβουμε τη σφολιάτα σε σχετικά χοντρές λωρίδες και αυτές στη μέση.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό αντίστροφα την μία άκρη από την άλλη σαν σαλιγκαράκι και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη που έχουμε αφήσει.
  5. Βάζουμε στο φούρνο στους 200º C για περίπου 20′.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα Πολίτικη & απλή-Θεικές & οι δύο !!!!!

Εδώ θα  δείτε 2 συνταγές για Βασιλόπιτα - η πρώτη είναι Πολίτικη πολύ αφράτη και μυρωδάτη και η δεύτερη πατώντας το λινκ που σας δίνω πιο απλή αλλά εξ ίσου πολύ ωραία που την προτιμώ κι εγώ χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους !!!

  Υλικά: 

    5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
    1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

    1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό (όχι καυτό)
     5 αυγά
    4 φακελάκια ξερή μαγιά (σε σκόνη)
    1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας (κοπανισμένα στο γουδί με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κοφτή κουταλιά σούπας μαχλέπι αλεσμένο

80 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το μισό μαχλέπι σε μισό φλιτζάνι νερό, το σουρώνουμε και παίρνουμε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ ζωμό.
Διαλύουμε τη μαγιά σ' ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζωμό από το μαχλέπι, το υπόλοιπο μαχλέπι, την μαστίχα το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο και ζεστό, (όχι καυτό), τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνομαι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα το νόμισμα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.
Την αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και σουσάμι.[προαιρετικά]
Ψήνουμε στους 180°C, για 60 λεπτά περίπου.
Σημείωση
Αν μας αρέσει καλύτερα η άχνη πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια και παραλείπουμε  τον κρόκο και τα αμύγδαλα από πάνω
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλλος τρόπος να φτιάξουμε Βασιλόπιτα εξ ίσου πολύ ωραία αρωματική τύπου κέικ πολύ γρήγορη  και πολύ απλή είναι μπορείτε να δείτε πατώντας κλικ ΕΔΩ --> http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1.html



Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tζίζ κέικ .Θεικό !!



Υλικά
για την βάση  2 φλυτζάνια τριμμένα πτί μπέρ
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα
1/4 φλυτζανιού βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα
700 γραμ.τυρί κρέμα
1 φλυτζ,ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα
γλυκό βύσσινο ,φράουλα ,η ότι άλλο γλυκό υπάρχει ,η μαςαρέσει

Εκέλεση

Λιώνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα .
Κρατάμε 4  κουταλιές από το μίγμα .
Προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο ,την ζάχαρη,το βούτυρο,και τα ανακατεύουμ όλα μαζί
 [δηλαδή τα προσθέτουμε μαζί με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα ]
Σε μία αποσπώμενη βάση βάζουμε την λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα τις 4 κουταλιές σούπας από το μίγμα του σκέτου λιωμένου μπισκότου για να κάνει κρούστα .
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και το πατάμε με το χέρι ,η με μίασπάτουλα να δημιουργηθεί μία βάση
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη,και την βανίλιαμέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας αρκετά κάθε φορά.
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα τυριού πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 50 με 80 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες
Ξεφορμάρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και γλυκό της αρεσκείας μας .

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Γιαουρτάκι από τα χεράκια μας !!



ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
3 ποτήρια παγωμένο νερό
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι προσοχή στραγγιστό ΜΟΝΟ
...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε κι το κρύονερό ανακατεύοντας να δια λυθούν καλά .
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τις 4 κουταλιές γιαούρτι και το λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος .
Τ ο προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια στεγνά πήλινα η ,γυάλινα.
Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία 40 βαθμών τα σκεπάζουμε με χαρτί,η μεμβράνη ,κι από πάνω με χοντρό μάλλινο,τα αφήνουμε χωρίς να τα κουνήσουμε για 5 ώρες .Ταμεταφέρουμε σε δροσερό χώροκαι μετά στο ψυγείο .Αλλος τρόπος ,βάζουμε τα κεσεδάκια στον θερμοθάλαμο η στον κανονικό φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,Τα μεταφέρουμε σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.Ευχαριστώ την φίλη Τασία Τασούλα για την συνταγή .





Κουραμπιέδες μυρωδάτοι και εύκολοι !!


Yλικά
2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο
5 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
7 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φλυτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
6 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σε σκόνη
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
χτυπάμε  με το μίξερ  το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν  20 λεπτά περίπου
Ρίχνουμε τα κομμένα αμύγδαλα εναλλάξ με το αλεύρι
και συνεχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια απαλά μέχρι η ζύμη μας να πλάθετε.
δεν τους παραζυμώνουμε γιατί δεν θα μας γίνουν αφράτοι και μαλακοί.
Τους πλάθουμε σε μπαλάκια και τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε   και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την βανίλια και κοσκινίζουμε σε μία πιατέλα λίγη από την ζάχαρη βανίλια .
Βάζουμε από πάνω τους κουραμπιέδες προσεχτικά κι όσο ακόμα είναι χλιαροί τους πασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους ξαναπασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Σημείωση
Αν θέλουμε λιγότερο έντονη την γεύση του βουτύρου βάζουμε 1 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο και 1 φλυτζάνι φυτικό βούτυρο.
Και του χρόνου με υγεία !!!





Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πατάτες με μπέικον & μουστάρδα στο φούρνο !!!



Υλικά  μερίδες 4
8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ξανά κομμένες στην μέση
7-8 φετούλες μπέικον κομμένες με το χέρι σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι την μουστάρδα αραιωμένη,το αλατοπίπερο,την ρίγανη ,τομισό ποτήρι νερό και το ψιλοκομμένο μπέικον .
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα .Πεντανόστιμο φαγητό !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 





Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τόστ με πραλίνα φουντουκιού & μπανάνα !!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τόστ
3 κούπες γάλα
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες

 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά και την κανέλα

 Μουσκεύουμε καλά τις φέτες τοστ μέσα στο μείγμα από το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα και αλείφουμε τις μισές φέτες με πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες.

Τέλος κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες τοστ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες με λάδι!!



Yλικά
2 ποτήρια λάδι,η ηλιέλαιον
5-6 ποτήρια αλεύρι Αλατίνη,η,για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
χυμό ενός λεμονιού
1 φλυτζάνι κονιάκ
άχνη ζάχαρη για μέσα
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού αμμωνία
1 κουτ.γλυκού κανέλλα τριμμένη
 1/2 γαρύφαλλο
τρίμα λεμονιού-πορτοκαλιού
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να  .
δούμε ότι η ζύμη μας είναι εύπλαστη.
Πλάθουμε σε σχήμα τις αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο προσεκτικά μην μας αρπάξουν .
Όταν ψηθούν προαιρετικά τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη .Καλή επιτυχία !!!

Η συνταγή είναι μοναστηριακή από γνωστό μου καλόγηρο  .
.

 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πορτοκαλόπιτα ,όταν την ψήνουμε μοσχοβολάει όλο το σπίτι !!!







Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 


Για την επικάλυψη 1/2 φλ. νερό
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ζάχαρη

μερικές λεπτές λουριδίτσες από πορτοκάλι 

 Εκτέλεση


Σιρόπι 
Βάζουμε και βράζουμε τις λουριδίτσες να ξεπικρίσουν 2 φορές από 5 λεπτά σε νερό που βράζει
Δηλαδή  βράζει το νερό τις ρίχνουμε τις βράζουμε 10 λεπτά το χύνουμε και ξανά το ίδιο άλλη μία φορά
Βραζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί ζάχαρη νερό λουριδίτσες κι όταν κρυώσει το περιχύνουμε ομοιόμοφα επάνω στο γλυκο μας

Κέικ
 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

Σημείωση
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.