Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πτι φουρ - Κλασικά & αγαπημένα όλων !!!


Τα μπισκοτάκια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές !!! Κλασικά αγαπημένα υπέροχα αλλά και πανεύκολα !!! Αδύνατον να σταματήσεις στο ένα !!!


 Υλικά
300 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση αγελάδας για πολύ ωραίο άρωμα
170 γρ. άχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
 Ξύσμα από πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
 μαρμελάδα της αρεσκείας μας

300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

 Τί κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα  το μέλι το ξύσμα  την βανίλια  και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν το οποίο καλό είναι να το κοσκινίσουμε  και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Τοποθετούμε τη ζύμη  σε ένα χοντρό οδοντωτό κορνέ και σχηματίζουμε μικρά ομοιόμορφα σε μέγεθος  στενόμακρα   μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λίγο αραιά ---υπολογίστε σε μέγεθος ότι διπλασιάζονται  σχεδόν κατά το ψήσιμο---τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου .


Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ένα μπισκότο μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού και σκεπάζουμε με το άλλο αντικριστά.
Λιώνουμε την σοκολάτα με το καλαμποκέλαιο και βουτάμε την μία άκρη από τα διπλά πλέον μπισκοτάκια μας.Τα ακουμπάμε σε σχάρα ή λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο να στεγνώσει η σοκολάτα .
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει π.χ. πορτοκάλι -βερίκοκο- φράουλα  -επίσης αν μας αρέσει το ινδοκάρυδο ή η τρούφα σοκολάτας  μπορούμε μόλις τα βουτήξουμε στην σοκολάτα να έχουμε ένα μπολ με ινδοκάρυδο και να τα βουτάμε αστραπιαία κι εκεί . Τα διατηρούμε σε μεταλλικό δοχείο . Φτιάξτε τα και πολαύστε τα γιατί τα σπιτικά είναι πάντα τα καλύτερα !!!



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Μακαρονάδα special με καραμελωμένα κρεμμύδια !!!




Σήμερα δημιούργησα στην κουζίνα μου !!! 
Έφτιαξα μια σπέσιαλ μακαρονάδα με νου και φαντασία!! Σέρβιρα με τυρί ρεγκάτο και η οικογένεια ξετρελάθηκε !! Γιατί τελικά στα  απλά είναι τα νόστιμα ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
Από την καλή μου φίλη και καταπληκτική μαγείρισσα Eva Triantafillidou 

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας 
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τύπου Φυτίνη
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 
1 κουταλάκι κοφτό κρέμα μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι κοφτό του γλυκού σκόνη τζίντζερ
200 γραμ τυρί κρέμα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινη σάλτσα 
Αλάτι πιπέρι
λίγα ντοματίνια

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε και το μπαλσάμικο το ζαμπόν το αλατοπίπερο και το τζίντζερ  και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μην αρπάξουν .
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κόκκινη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν .
Τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι να πάρουν μια δυο βράσεις και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας 
Βράζουμε τα μακαρόνια  σε δίπλα κατσαρόλα να είναι κοντά μην λερώσουμε και χωρίς να τα σουρώσουμε  παίρνουμε με μία πιρούνα και λίγα λίγα μακαρόνια τα ρίχνουμε στο τηγάνι και συγχρόνως ανακατεύουμε μέχρι να τελειώσουν όλα--μακαρόνια και ανακάτεμα--
Θέλουμε μαζί με τα μακαρόνια να πέφτει και λίγο από το νερό που τα βράσαμε --όχι πολύ απλά δεν τα θέλουμε στεγνά---
Στο τέλος της  παραπάνω διαδικασίας κόβουμε στην μέση μερικά ντοματίνια τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι [εγώ προτιμώ πάντα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας πολύ νόστιμο ] η ρεγκάτο και ειλικρινά γλύφουμε και το πιάτο !!! Καλή όρεξη !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ--
Eva Triantafillidou





 

Κουλουράκια αρωματικά- αφράτα -τραγανά!!!

 Τα κουλουράκια της παρέας κι όχι μόνο !! Για το καφεδάκι ,το τσάι ,για κολατσιό .Φτιάξτε τα πανεύκολα και απολαύστε τα !!
Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι τον χυμό
1 κοφτό κουτάλι σούπας σόδα
1 κουτάλι φαγητού μπέικι πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
Αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις --παίρνει λίγο παραπάνω από 1 κιλό -
Σουσάμι



Τι κάνουμε
Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το κονιάκ ,κανέλα -γαρύφαλλο και ξανά ανακατεύομαι.
Διαλύομαι την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνομαι στην λεκάνη-προσοχή αφρίζει και φουσκώνει-.
Αφού προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά- εκτός από το αλεύρι -ανακατεύομαι καλά.
Τέλος αρχίζουμε να προσθέτομαι το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μέρος από αυτό ,λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε ελαστική ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια μας -η ζύμη να είναι εύπλαστη κι όχι σκληρή -.
Παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη μέγεθος καρυδιού λίγο μεγαλύτερο πλάθουμε τα κουλουράκια όλα σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Σε λαδόκολλα στρωμένη σε μεγάλη επιφάνεια έχουμε ρίξει μπόλικο σουσάμι το οποίο έχουμε ψεκάσει  ΕΛΑΧΙΣΤΑ -με νερό ,κυλάμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε στην σειρά σε λαδωμένο ελαφρώς ταψί.
Ψήνομαι σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς όπως πάντα όλα αυτά τα είδη στην μεσαία σχάρα περίπου 35 λεπτά.Διατηρούνται κλεισμένα πολύ ωραία σε μεταλλικό δοχείο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη στο τέλος ελάχιστη σταφίδα μαύρη.Εγώ το κάνω αφού πλάσω τα μισά σκέτα -για αλλαγή γεύσης !! Ρίχνω λίγη σταφίδα στην ζύμη ξαναζυμώνω ελαφρά να πάει παντού και πλάθω .









Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μπουγάτσα με σοκολάτα !!! Εύκολη -νόστιμη & αφράτη !!!

Δοκιμάστε την κι έτσι και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει !!!




 Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας Πολίτικο  της alfa Τα προιόντα θα τα δείτε ΕΔΩ -- alfa pastry
500lm γάλα
2 κρόκοι αυγών
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια μασουράκι
1/2 κούπα ζάχαρη
250γρ. κουβερτούρα

Ζάχαρη άχνη για επάνω στο τέλος






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας σε σύρμα να δέσει.
Προσθέτουμε 4 κ.σ. από το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν καθώς και την βανίλια .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκ.και απλώνουμε 3 με 4 φύλλα βουτυρωμένα κι αυτά.
Βάζουμε τη γέμιση καλύπτουμε με άλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα, κλείνουμε καλά τις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφήνουμε να κρυώσει την κόβουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Τόσο απλά αλλά και τόσο πεντανόστιμη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πανακότα με σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτα !!!

Υλικά:

Πανακότα

    2 κουτιά κρέμα γάλακτος των 200 γραμ.
    200 γραμ. γάλα
    3 κουτ.σούπας. ζάχαρη λευκή
    1 βανίλια άρωμα
    4 φύλλα ζελατίνες

Σιρόπι σοκολάτας

    1 1/2 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα νερό
    1/2 κούπα κακάο
    1 βανίλια άρωμα
    μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Ετοιμάζομαι την πανακότα.
Βάζουμε πρώτα το γάλα σε ένα μπολ και μέσα βουτάμε τα φύλλα ζελατίνες να μουλιάζουν.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ,βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
Μόλις αρχίζει να βράζει βγάζουμε από τη φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύουμε λίγο και αδειάζουμε σε μπολάκια, ποτήρια, ή φορμάκια.
Βάζουμε στο ψυγείο αφού κρυώσουν και αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει καλά και ξεφορμάρομαι γαρνίρομαι με σοκολάτα σιρόπι, ή βύσσινο γλυκό , ή μαρμελάδα

Σιρόπι σοκολάτας.

Σε μία κατσαρολίτσα   βάζουμε το νερό και το κακάο αφού πρώτα το κοσκινίσουμε και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνέχεια και σιγά να διαλυθεί και αυτή και αφήνουμε να βράσει για πέντε  λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μετά βάζουμε το σιρόπι μας σε μπολ κλειστό ή μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο και όταν σερβίρουμε ρίχνομαι από πάνω σιρόπι..
Μπορούμε να την γαρνίρομαι με ότι μας αρέσει από σιρόπι από γλυκό του κουταλιού που έχουμε ή μαρμελάδα.
Η ακόμα καλύτερα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο αν υπάρχει !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Γλυκάκι σκέτη απόλαυση της στιγμής !!!



 Ενα γλυκάκι του λεπτού στην κυριολεξία που θα πρέπει να το φτιάξετε όλοι Είναι πραγματικά τέλειο και μόνο με 3 υλικά !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ -αρέσει πολύ!


Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι [έβαλα πλήρες στραγγιστό ] 180 γρ.έκαστο
1 ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι τον χυμό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα  Digestive

 Αδειάζουμε σε μπολ τα γιαούρτια το ζαχαρούχο  τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν καλά με τον αυγοδάρτη.


Σε ποτήρια σπάμε στην βάση 1 με 2 μπισκότα .
Από πάνω βάζουμε βάζουμε με κουτάλι από το μείγμα κρέμα να τα σκεπάσει'
Από πάνω πάλι μπισκότα και ξανά κρέμα,
Γαρνίρομαι σε σπασμένα μπισκότα και ξύσμα λεμονιού .
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και ...το εξαφανίζουμε !!!
Η δόση αυτή βγάζει 4 γεμάτα ποτήρια μεγάλα ποτήρια ,εσείς μπορείτε να το μοιράσετε σε μικρότερα και να βγουν περισσότερα !! Φτιάξτε το και απολαύστε το !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ψωμάκι χωρίς ζύμωμα !!!



Φτιάξτετο και ,δεν θα το μετανιώσετε !!! Απλά υπέροχο !!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι...ο,τι σας αρέσει...
2 φακελάκια μαγιά
1 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. γ. αλάτι
4 κ. σ. λαδάκι
680 γρ νερό.


Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ ανακατατεύουμε όλα τα υλικά καλά και μετά σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο από 12 ώρες και πάνω!!
την επόμενη μέρα, ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς (στις αντιστάσεις..πάνω κάτω...)και βάζουμε μέσα μια γάστρα αδειανή με το καπάκι της.
Μέχρι να κάψει ο φούρνος βγάζουμε το μπολ ...αλευρώνουμε τον πάγκο μας και παιδεύομαι λίγο το ζυμάρι μας..δηλ κάνουμε διπλώματα.
Σε αυτή τη φάση ..εγώ το χωρίζω σε 3 μέρη .
Αφήνουμε πάνω στο πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.
Αφού κάψει ο φούρνος...βγάζουμε με προσοχή την γάστρα , να μην καούμε και ρίχνουμε τα ζυμάρια μας...με τα διπλώματα προς τα πάνω αυτή τη φορά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι ...και αφήνουμε να ψηθεί για 1/2 ώρα ..μετά την μισή ώρα..ξεσκεπάσουμε και αφήνουμε για 1 τέταρτο ακόμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό αλεύρων

άσπρο με κίτρινο
ολικής με άσπρο
μόνο ολικής
μόνο κίτρινο
και επίσης να προσθέσετε σπόρους και να το κάνετε πολύσπορο
2 κ,σ λιναρόσπορος
2κ,σ σουσάμι
2κ,σ ηλιόσπορος
2 κ,σ παπαρουνόσπορο

https://www.youtube.com/watch?v=pVJwecaDa5I

https://www.youtube.com/watch?v=y-5enruyIiE

Πίτα με 3 υλικά !!! (Καψουρόπιτα)







Η παρακάτω συνταγή έχει κάνει τους επισκέπτες της κοσμικής Μυκόνου να παραμιλάνε , εξού και το προσωνύμιο καψουρόπιτα !


Είναι τόσο απλή , εύκολη και γρήγορη που δε θα το πιστεύετε !

Για την καψουρόπιτα θα χρειαστείτε:

1,5 κιλό ‏τυρί, μισό κασέρι και μισό Gouda (από το καλό λένε, όχι μπαστούνι)
1 πακέτο ‏φύλλο κουρού
3 φέτες μπέικον
σουσάμι

Εκτέλεση

Στρώνετε το ένα από τα δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού.
Τρίβετε στον τρίφτη στη χοντρή μεριά τα τυριά και τα απλώνετε πάνω στο φύλλο.
Ψιλοκόβετε τις φέτες μπέικον και τις βάζετε κι αυτές από πάνω.
Στρώνετε και το άλλο φύλλο, χαράζεται την πίτα σε κομμάτια, ρίχνετε με το χέρι σας λίγες σταγόνες νερό σε όλη την επιφάνεια και προσθέτετε μπόλικο σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι δηλαδή να την δείτε να φουσκώνει και να παίρνει χρώμα.
Προσοχή, δεν θέλει καθόλου βούτυρο ή λάδι.



Πηγή: athensmagazine

Εύκολη κασερόπιτα με σφολιάτα!!!!



Χρειάζεται 10 λεπτά προετοιμασία πριν μπει στο φούρνο και όταν τρώγεται ζεστή είναι άλλο πράγμα. Ο μόνος λόγος που της πρόσθεσα τα λαχανικά είναι γιατί τα είχα εύκαιρα. Μπορείτε  να τα παραλείψετε. Όπως και να τη φτιάξετε, σκέτη ή με τα λαχανικά είναι καταπληκτική.

Υλικά για 8 άτομα
2 φύλλα σφολιάτας
2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 πιπεριά σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
15 μανιτάρια σε φετούλες (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί.

Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και την πιπεριά για 3 λεπτά να μαλακώσουν και τα αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάτε τα αβγά και τους προσθέτετε το γιαούρτι και το τριμμένο κασέρι. Ανακατεύετε καλά και ενσωματώνετε μέσα και τα σοταρισμένα λαχανικά, αν χρησιμοποιήσετε.

Ανοίγετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος και απλώνετε στη μισή επιφάνειά του τη μισή γέμιση. Με ένα κουτάλι την ισιώνετε, φροντίζοντας να αφήσετε μικρό περιθώριο γύρω από τη γέμιση.

Διπλώνετε το άδειο μέρος της ζύμης πάνω από τη γέμιση και κλείνετε την πίτα τσιμπώντας την και διπλώνοντάς την ελαφρά προς τα πάνω όπου είναι ανοιχτή. Κάνετε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο ζύμης και την υπόλοιπη γέμιση.

Μεταφέρετε τις πίτες στο ταψί, τρυπάτε την επιφάνειά τους με πιρούνι, βρέχετε με νερό και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η ζύμη της σφολιάτας.

Ξεφουρνίζετε τις κασερόπιτες και μετά από λίγο κόβετε την καθεμιά στα τέσσερα και σερβίρετε αμέσως.

http://www.sweetly.gr/2016/10/efkoli-kaseropita-me-sfoliata/#more-5712

Μπιφτέκια αφράτα - μαλακά -πεντανόστιμα !!!

 Αγαπημένο φαγητό των παιδιών μικρών και ..μεγάλων !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη 
4 φρυγανιές
1 φέτα ψωμί μόνο την κόρα
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 κουτ.σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ{τα κάνει αφράτα ζουμερά φουσκωτά}
1 κουτ.σούπας ξύδι { πάντα χρησιμοποιώ μηλόξυδο }
4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φιλαράκια δυόσμος
1/2 γλυκού κουταλάκι κύμινο {δίνει ελαφρύ άρωμα και γεύση }
αλάτι και πιπέρι



Βάζουμε στο  μούλτι κρεμμύδια -σκόρδο- μαϊντανό και δυόσμος να πολτοποιηθούν .
Τα στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια έχουμε βάλει τον κιμά σε μπολ και τα ρίχνουμε από πάνω .
Μέσα στο γάλα μουσκεύομαι τις φρυγανιές  και το ψωμί ,τα στίβουμε κι αυτά καλά και τα προσθέτουμε στο κιμά στίβοντας τα ελαφρώς .
Προσθέτουμε και το αυγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά .
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε για  καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα 30 λεπτά ή κι ακόμα περισσότερο στο ψυγείο .


Πλάθουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς γυρνώντας να ψηθούν κι από τις 2 πλευρές.
ή αν έχετε τηγάνι γκρίλ τα ψήνετε εκεί .
Γαρνίρομαι με φετούλες ντομάτας κομμένες σε μισοφέγγαρο και κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι .Σερβίρουμε μα αγγουροντοματοσαλάτα -με πατάτες τηγανητές -ή ότι άλλο σας αρέσει !! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



*Μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια με 1 κιλό κιμά διπλασιάζοντας την δόση των υλικών ,να τα φυλάξτε στην κατάψυξη και να ψήνετε όταν τα χρειάζεστε !!


















Ντάκος Κρητικός !!!


Πολύ ωραίο γεύμα για βραδινό ή κολατσιό ή ακόμα για το μεσημεριανό σας! Φτιάχνεται εύκολα πολύ  γρήγορα, και αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα !!!

Υλικά για 1 μερίδα:

    1 κρίθινο ντάκο στρογγυλό
    1 ντομάτα τριμμένη ή ψιλοκομμένη
    50 γρ. φέτα
    1+1/2 _κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι ρίγανη σε φυλαράκια φρέσκια ή ξερή
    αλάτι

Για το τέλος από πάνω
Μαύρες ελιές κομμένες ροδέλες
λίγη ρίγανη


Εκτέλεση
Βρέχουμε το παξιμάδι κάτω από το νερό της βρύσης για μερικά δευτερόλεπτα στα γρήγορα μην μουλιάσει πολύ απλά να μαλακώσει λίγο.
Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη  ρίγανη.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ελιές και τα κλωναράκια ρίγανης.Καλή σας όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Λαχανόρυζο διαφορετικό σκέτο άρωμα !!!!



Συνοδεύουμε με λεμονάκι και φετούλα !!!


 Φτιάξτε το όπως σας το λέω ακριβώς και θα γλύφετε και το πιάτο  όλοι !!!
Με πολλά μυρωδικά απίθανη η γεύση του και μοσχομυριστό !!!
Μελωμένο οικονομικό και πολύ  εύκολο -θα το φτιάχνετε πολύ συχνά θα αρέσει σε όλους σίγουρα !!!!



Υλικά για 5 μερίδες
1/2 λάχανο τριμμένο ή ψιλοκομμένο όπως το κόβουμε για σαλάτα
2 καρότα μεγάλα τριμμένα όπως τα βάζουμε στην σαλάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλές ροδελίτσες κομμένα
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 κύβο κνορ αν θέλετε-Αν δεν βάλετε κύβο βάλτε αλάτι-εγώ βάζω κύβο
πιπέρι
λίγο κουρκουμά μπροστά μπροστά η ποσότητα στο μικρό κουταλάκι
1/2 κουτ γλυκού θυμάρι ξερό
1/2 κουτ γλυκού βασιλικό ξερό
1 μικρό κουταλάκι χάρτινο πουμαρό χυμό ντομάτας
2 φλιτζ,του καφέ ρύζι Καρολίνα
5 κουτ,σούπας ελαιόλαδο 




Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά {εδώ δεν έβαλα ξερό μου είχαν τελειώσει αλλά πάντα βάζω}.Τα σοτάρουμε λίγο και αμέσως προσθέτουμε το τριμμένο λάχανο μαζί με τα καρότα τον μαϊντανό και σέλινο και μαζί 2 ποτήρια νερού νερό .Βάζουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μπαχαρικά προσθέτουμε και τον κύβο με τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.




Ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε  μισό ποτήρι νερό και μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να δούμε να μελώσει το ζουμάκι του .Καλή όρεξη !!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο με φέτα !!!


Πολύ γευστικό εύκολο γρήγορο φαγητό !!


   Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτί ντοματάκια σε κομματάκια των 250 γραμ.

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι

1 κομμάτι αρκετά μεγάλο κομματιασμένο

πιπέρι αλάτι

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο


Ξεπλένουμε το κοτόπουλο το βάζουμε στο μπόλ και το ραντίζουμε με ξύδι και το αφήνουμε για 15 λεπτά .

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αχνίζουμε σε σιγανή θερμοκρασία για 15λεπτά.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζοντας πρώτα το κοτόπουλο το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το λάδι που είχε μέσα από τα κρεμμύδια ,τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν τα κομμάτια .


Ρίχνουμε ξανά τα κρεμμύδια πάνω από το κοτόπουλο ,το πιπέρι λίγο αλάτι ,και τα ντοματάκια μαζί και 1 ποτήρι νερού νερό .Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μην χρειαστεί λίγο νερό .Μετά τα 50 λεπτά προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα μαγειρεύοντας με ανοιχτό καπάκι να πήξει η σάλτσα και να λιώσει λίγο η φέτα .Σερβίρουμε με ρύζι η με πατάτες τηγανιτές .Καλή όρεξη !!!

Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Σούπα κριθαράκι πεντανόστιμη !!!!

Μία πολύ μα πολύ νόστιμη σουπίτσα που ετοιμάζετε αμέσως και είναι ότι πιο ωραίο για το κρύο κι όχι μόνο !!!

Υλικά
7 ποτήρια νερό
3 κουπάκια του καφέ κριθαράκι μέτριο
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι κοφτό δυόσμος
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο κνορ
πιπεράκι
κεφαλογραβιέρα τριμμένη


Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε μαζί τις 2 κουταλιές πελτέ ανακατεύοντας και τον κύβο [εγώ βάζω 2 και καθόλου αλάτι]
Μόλις αρχίσει να βράζει  ρίχνουμε και τον βασιλικό μαζί και το κριθαράκι επίσης και το λάδι και βράζουμε πολύ μέχρι να μελώσει --σημαντικό αυτό να μην γίνει νερουλή να μελώσει-- το ζουμάκι περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και είναι πραγματικά πεντανόστιμη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ