Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Προφιτερόλ της στιγμής !!!


Ένα προφιτερόλ για να γλυκαθούμε λιγάκι!! Πολύ εύκολο για να το φτιάξουμε της στιγμής !!

 Υλικά
2 περίπου πακετάκια Κρουασανάκια με γέμιση βανίλια,
2 φακελάκια κρέμα στιγμής άνθος αραβοσίτου βανίλια και το ανάλογο γάλα που αναγράφετε στην συσκευασία
2 σοκολάτες (1 κουβερτούρα και 1 σοκολάτα γάλακτος),
λίγο γάλα για να κάνουμε την σος με τις σοκολάτα
,λευκή σοκολάτα για να γαρνίρομαι.



Βάζουμε τα κρουασανάκια κομμένα στην μέση σε μπολ
Από πάνω φτιάχνουμε τις κρέμες και τις ρίχνουμε από πάνω από τα κρουασάν .
Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες μαζί με λίγο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί .
 Συνήθως γαρνίρω και με ροζέτες σαντιγί..αλλά σήμερα το έφτιαξα πιο γρήγορο ξύνοντας άσπρη σοκολάτα !

Gogo Gogo-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουστοκούλουρα μυρωδάτα !!!





Σήμερα στα Χανιά χειμώνιασε απότομα....ένας ελληνικός λοιπόν καφές και φρέσκα μουστοκούλουρα είναι ότι πρέπει!!!



Υλικά:
1ποτηρι μούστο
1ποτηρι λάδι
1/2ποτηρι ζάχαρη(ο μούστος είναι γλυκός)
1κουταλακι κανέλα
1/2κουταλακι γαρίφαλο
1κουταλακι μπέικιν
1κουταλακι σόδα φαγητού
1πορτοκαλι(το χυμό μόνο)
1κιλο αλεύρι μπλε



Στην αρχή τα χτυπάμε λίγο στο μίξερ για να λιώσει ή ζάχαρη και στο τέλος με τα χέρια μας μέχρι ή ζύμη να ναι μαλακιά.
Φτιάχνετε ότι σχέδιο εσείς επιθυμείτε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να κοκκινίσουν!!!!
Το σπίτι μυρίζει απλά τέλεια!!!!Καλή επιτυχία!!!

 Μαρια Τσιπα- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαδένια εξαιρετική !!!

Λαδένια για σήμερα που αρέσει σε όλους !!

Υλικά για την ζύμη :
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1 φακελάκι μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
περίπου ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό.

Για την πίτα επάνω
3 ντομάτες χωρίς σπόρια και ζουμιά,
3 κρεμμύδια σε καρεδακια,
2 χρωματιστές πιπεριές σε καρεδακια,
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελιές,
1 / 4 φλιτζανιού ελαιόλαδο .
Εμένα μου αρέσει και προσθέτω και λίγη φέτα.

Τι κάνουμε 
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την μαγιά.
Ρίχνουμε το λάδι και ψιχουλιάζουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο σε λαδωμένο μπολ για 1 ώρα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την πίτσα.
Λαδώνουμε ένα ταψί νο 36 και με τα δάχτυλα απλώνουμε το ζυμάρι.
Απλώνουμε πάνω τα υλικά, το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.Καλή σας όρεξη !!

Εφη  Κυβέλου - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένιος κορμός σκέτη απόλαυση !!!


 Ενα υπέροχο ρολό που πρέπει να δοκιμάσετε !!!

Υλικά για το παντεσπάνι
100 γραμμάρια αλεύρι
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν παουντερ
3 κουταλιές σούπας κακάο
5 αυγά



Υλικά για την γέμιση 
 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κρόκους αυγού
3 κουταλιές της σούπας ρούμι



Τι κάνουμε 
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά!
Προσθέτουμε το αλεύρι μπέικιν και το κακάο!
Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά!




Για.την γέμιση .
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα!
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε!
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο 15 λεπτά και το προσθέτουμε στην κρέμα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι!Αφήνουμε λίγη για να το καλύψουμε!


Ρολάρουμε και το βάζουμε ψυγείο!
Διακοσμούμε με.Γκαρνί!

Tzeni Tsanaktsidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Θεσσαλική κοτόπιτα !!!


Θεσσαλική κοτόπιτα από τα χεράκια μου !!!

Ο,τι κοτόπουλο μου είχε μείνει από χθες μαγειρεμένο ( ψητό ήταν) , το ξεψάχνισα, το ενσωμάτωσα στο μπολ με 1 αυγό χτυπημένο, 1 τέταρτο φέτα θρυμματισμένη, 1  τέταρτο γραβιέρα τριμμένη, 2 φλιτζάνια τσαγιού βρασμένο ρύζι.


Ολα μαζί τα ανακατεύω στο μπολ καλά.
Βάζω  4 φύλλα κρούστας κάτω, τη γέμιση, 4 φύλλα επάνω (λαδωμένα), τη χάραξα σε κομμάτια, τη ράντισα με λίγο νερό και σε προθερμασμένο  φούρνο ψήσιμο στους 180 βαθμούς στον αέρα κι έγινε ανάρπαστη !!!Δοκιμάστε την !!!

Χριστινα Τσεκε- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τυροπιτούλες κουρού !!!



Τυροπιτούλες κουρού απλά πεντανόστιμες !!!

Υλικά :
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ,
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο,
5+ 1/2 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
1 αυγό (για επάλειψη),
τριμμένη φέτα και λίγο ρεγκάτο για την γέμιση.


Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε γιαούρτι, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, μπέικιν. Ζυμώνουμε καλά, κόβουμε σε κομματάκια την γέμιση, την ανοίγουμε (εγώ βάζω ένα μπολ ανάποδα και κόβω για να μου βγουν ίδιες )  βάζουμε μια κουτάλια γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τις περνάμε με αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και έτοιμες !!!


 Εφη Κυβελου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".(συνταγή του Άκη Πετρετζίκη)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός λευκής σοκολάτας !!!


 Όσες φορές και να το φτιάξω... εξαφανίζεται...❣

Υλικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. καρύδια ψίχα
1 πρέζα αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.... σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι...
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μείγμα σένα μπολ και Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και δίνουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο σχήμα....Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες !!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα Φούρνου αλλιώς!!!


Τι πιο όμορφο για το πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμη βραδινό . Δοκιμάστε το !!!

Υλικά
Μια φόρμα αντικολλητική η δικιά μου είναι μεγάλη 25cm
9 αυγά
1 συσκευασία χοτ Ντογκ (5 μέσα)
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα γάλα
1 κ.σ μπεκιν
1/4 κούπα ελαιόλαδο
3 κ σ τριμμένη φέτα
Αλάτι πιπέρι





Αλείφουμε τη φόρμα με το λάδι.

βάζουμε προσεκτικά τα λουκάνικα λυγίζοντας ελαφρά (δείτε τη φωτογραφία μου έχει πλάκα Γιατί γλιστράνε μερικές φορές)

Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει ένας λείος χυλός, διαλύουμε το baking στο νερό και προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύοντας ελαφρά, προσθέτουμε την φέτα, αλάτι, πιπέρι. με κουτάλα βάζουμε προσεκτικά στη φόρμα το μείγμα για να μην κουνηθούν και πέσουν τα λουκάνικα.



Σε προθερμασμένο φούρνο 180°C αέρα ώσπου ροδίσει.

Αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρομαι σε πιάτο συνοδεύουμε με ντομάτα, μαρούλι σαλάτα ή ακόμα ψωμί με μαρμελάδα.

Συνταγή  Χρύσας Τσιλιμιγκακη!! Φωτο Marilena Pappa ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό μπουκίτσες κρασάτες !!!




Ιδανικό φαγητό για κρασάκι μόνο του σαν μεζεδάκι ,αλλά και για το τραπέζι μας με συνοδευτικό πιλάφι ή πατάτες τηγανητές ,ή πουρέ -πεντανόστιμο και πολύ εύκολο !!!Λουκούμι το κρέας !!!

Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο  ολόκληρες --τις αφαιρούμε στο τέλος-
1 ποτήρι λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι ζουμερό
πιπέρι-αλάτι
λίγο κουρκουμά -λιγότερο από μισό κουτ γλυκού
ελαιόλαδο
1 με 2 καρότα

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και στραγγίξει πολύ καλά.
Το τσιγαρίζουμε και το ανακατεύομαι  με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτάκια να ροδίσει από όλες τις πλευρές λίγο και αμέσως προσθέτουμε το καρότο με το κρεμμύδι και το σκόρδο.



Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζεστό νερό  -εγώ βάζω αρκετό να το σκεπάζει και παραπάνω .
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και τον κουρκουμά και το αφήνουμε να σιγοβράσει  μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μα μείνει με το λαδάκι του -αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό πάντα.

Πιλάφι
1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι
3 ποτήρια του νερού νερό
λίγο αλάτι -εγώ βάζω κύβο βιολογικό
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
 Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγο μέχρι να αλλάξει χρώμα .
Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι και τα 3 ποτήρια νερό.
Σιγομαγειρεύουμε και μόλις πιει το νερό είναι έτοιμο σπυρωτό και πολύ ωραίο!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μακαρόνια με μπέικον -μανιτάρια και λιαστή ντομάτα !!!


Μακαρόνια σήμερα με Μπέικον μανιτάρια και σπιτική λιαστή ντομάτα που έκανα εγώ και φύλαξα σε βάζα.--Αν δεν έχετε σπιτικές λιαστές ντομάτες μπορείτε να βάλετε εμπορίου .
Μπορείτε να βάλετε ότι ζυμαρικό σας αρέσει. από σπαγγέτι, λιγκουίνι, κοφτό, ολικής κλπ
Έβρασα τα ζυμαρικά μου, τα σούρωσα, τα έριξα πάλι στην κατσαρόλα, τα λάδωσα λίγο και τα άφησα στην άκρη.



Σε ένα βαθύ τηγάνι έβαλα λίγο βούτυρο φρέσκο (για να δώσει λίγη γεύση και χρώμα) λίγο λάδι και τσιγάρισα το Μπέικον για λίγα λεπτά.
Μετά έριξα το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τα μανιτάρια κομμένε σε φέτες, τα γύρισα λίγο με το λάδι όλα μαζί σε μέτριε φωτιά, αλατοπιπέρωσα και τσιγάρισα έως να ψηθούν και να στεγνώσουν τα ζουμιά που βγάζουν τα μανιτάρια.
Κατόπιν έριξα το λιωμένο σκόρδο με το ειδικό εργαλείο, ανακάτωσα για λίγα λεπτά και έσβησα με λίγο βότκα.
Ρίχνω και την λιαστή ντομάτα και λίγη ζαχαρούλα και ανακατεύω ελαφρά πάλι.
Αφού  εξατμιστεί το αλκοόλ και στεγνώσει  απ τα ζουμάκια βγάζω από την Φωτιά  και ρίχνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Έβγαλα μακαρόνια στο πιάτο, από πάνω πασπάλισα με λίγο τυρί..... πάνω από το τυρί λίγα  από τα υλικά του τηγανιού  και από πάνω πάλι λίγο τυρί -Καλή όρεξη είναι πεντανόστιμα !!!


*Εάν θέλετε....πριν προσθέσετε το μαϊντανό μπορείτε να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος με λίγο τυρί τριμμένο να γίνει αλλά κρεμ (αλλά εγώ τελευταία στιγμή αποφάσισα να μην προσθέσω περισσότερες θερμίδες) και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα πιάτα από πάνω όταν σερβίρετε!!

Vana Zouka
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς Φαρσάλων !!!



Χαλβάς Φαρσάλων....μόλις βγήκε!!


Βάζουμε 500γρ νερό και 500γρ ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσει να κάνουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση.
Εν τω μεταξύ σε ενα μπολ βάζουμε 150γρ κορν φλάουρ και 250 νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 κοφτό κ.γλ. κανέλα, ενα κοφτό γλ γαρίφαλο, μια πρέζα αλάτι, μια βανίλια και ανακατεύουμε.
Μόλις το σιρόπι πάρει λίγες βράσεις ρίχνουμε και το μείγμα του κορν φλάουρ με τα μυρωδικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως να αρχίζει να πήζει σε μέτρια φωτιά.
Αφού πήξει κάπως ρίχνομαι και 125γρ ηλιέλαιο σιγά σιγά συνεχίζοντες το ανακάτεμα έως να πήξει αρκετά και πιεί το λαδάκι του και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Στο τέλος έβαλα χοντροκομμένο καρύδι και ανακάτεψα να πάει  παντού.
Αλείφουμε το ταψί με ελάχιστο λαδάκι με ένα πινέλο, πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.



Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί ( το μείγμα θα μοιάζει σαν λάστιχου) και με την βοήθεια ενός κουταλιού προσπαθούμε να ισιώσουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίσουμε από πάνω με  λίγη η ζάχαρη πάλι και βάζουμε στο γκριλ για 2_3 λεπτά για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.



Βάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε και με λίγη κανελίτσα και κόβουμε κομμάτι και απολαμβάνουμε.
* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καρύδι με αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Vana Zouka
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζάνες ιμάμ κατσαρόλας !!!


Σήμερα το μενού έλεγε τσακώνικες μελιτζάνες ιμαμ κατσαρόλας !!!

Yλικά
Μελιτζάνες τσακώνικες ποσότητα όσες μερίδες θέλετε
1 κρεμμύδι μεγάλο σε φετούλες κομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο φετούλες
Σάλτσα ντομάτας αν έχετε σπιτική  -ή πελτέ 3 κουταλιές σούπας μαζί με 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι ή 1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λιγότερο 1/2 κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
 λιγότερο από 1/2 κουτ,γλυκού  κουρκουμά
μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα


Τηγανίζω τις μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες και τις βάζω σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λάδι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω λίγο το κρεμμύδι , προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύω λίγο και προσθέτω και την σάλτσα ντομάτας ή τον πελτέ  και λίγο νεράκι.
Πρόσθεσα και το καρότο.
Ρίχνω αλάτι ή τον κύβο λαχανικών ή κότας, πιπέρι, λίγη ζαχαρούλα, το τζίντζερ, τον  κουρκουμά και άφησα να βράσει έως να μαλακώσει και το καρότο.
Μετά ρίχνω και τις μελιτζάνες μέσα, ανακατεύω ελαφρά και αφήνω να πάρει μόνο μια βράση.
Τελευταία ρίχνω και μαϊντανό ψιλοκομμένο, κουνώ την κατσαρόλα και βγάζω από την φωτιά.
Σερβίρω με  τριμμένη φέτα με το χέρι από πάνω ή τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (το προτιμώ αλλά μου είχε τελειώσει).
Και καλή μας όρεξη !!!
Από την φίλη Vana Zouka

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Σοκολατένιο απολαυστικό κέικ !!!


Υλικά:
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
1 3/4 λούπας ζάχαρη
3 1/2 λούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
1/4 κουταλάκι βανίλια
1/4 κούπα κακάο
1/4 κούπα ζάχαρη άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)

Για το γλάσο  σοκολάτας:
125 γρ κουβερτούρα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:
Ανακατέψτε στο μπολ του μίξερ τα 6 πρώτα υλικά του κέικ.
Χτυπήσετε για 4 λεπτά.
 Αδειάσετε το μισό μείγμα σε φόρμα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένη.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέστε και ανακατέψει το κακάο που το έχετε κοσκινίσει με την άχνη και τη σόδα.
Ρίξετε το μείγμα κουταλιές κουταλιές πάνω στο προηγούμενο.
Με ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη στριφογυρίστε σε όλη την περίμετρο της φόρμας.
Μπήχτε εδώ κι εκεί τα κομμάτια της κουβερτούρα στο σημείο που φαίνεται η σοκολάτα.
Ψήσιμο 1 ώρα στους 175ο. Καλή επιτυχία !!

Φωτογραφίες συνταγή  Κατερίνα Γαρδίκα."ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με γεμιστά μπισκότα και κρέμα μερεντας !!!

 ·

Κάτι εύκολο για τις βραδινές υπογλυκαιμίες !!!

Υλικά
2 πακ. Μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
3 κ.σ βούτυρο ( το λιώνουμε)
2 φακ. Garni
3 κ.σ Μερέντα
400 ml γάλα φρέσκο



Βάζουμε στο multi τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο καλά μέχρι να πάει παντού , τα ρίχνουμε
Σένα τσέρκι και τα στρώνουμε καλά μ'ενα κουτάλι.
Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ρίχνουμε την Μερέντα και ανακατεύουμε 1-2 φορές να ομογενοποιηθεί.
 Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Το γαρνίρομαι με ότι θέλουμε.... εγώ έβαλα σιρόπι σοκολάτας !!!




Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Κουλουράκια με πορτοκάλι κ μαστίχα !!!



Yλικά

250gr βούτυρο,
250gr ζάχαρη,
2 αυγά,
1/4 κγ μαστίχα κοπανισμένη,
60 gr χυμό πορτοκάλι,
1/2 κγ σόδα,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
1βανίλια,
1 πρέζα αλάτι,
600-650 gr αλεύρι ΓΟΧ,
1κγ baking powder, 1
 κρόκο με λίγο νερό για το άλειμμα

Χτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη κ προσθέτω 1-1 τα αυγά.
 Προσθέτω τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαστίχα κ το χυμό μέσα στον οποίο έχω διαλύσει τη σόδα! Τέλος προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking k το αλάτι!
Αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη 1/2 ώρα κ πλαθω κουλούρια σε διάφορα σχέδια.
Αλέιφω με κροκο κ ψήνω στους 160 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!

Maria  Baou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ