Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Μπισκότα με γέμιση καραμέλα με τραγανή υφή και γεύση ρόφημα κακάο !!!


 
 Μπισκότα με γέμιση καραμέλα με τραγανή υφή και γεύση ρόφημα κακάο !!! Τα μπισκοτάκια που θα λατρέψετε !!!


Υλικά για 22 με 24 μικρά μπισκότα

70 ml ηλιέλαιο
90 γρ.βουτυρο μαλακό τύπου lurpak
60 γρ.ζαχαρη
2 κουταλιές ρόφημα τύπου Νεσκουικ η Καουτονικ
1 βανιλετα
1 αυγό ολόκληρο +1 κρόκος
3 γρ.μπεικεν παουντερ
320 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
μία τσιμπια αλάτι

Ψήσιμο στους 170 βαθμούς εστία πάνω κάτω για 15 έως 20 λεπτά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Γέμιση : 200 γρ.καραμέλα περίπου
Επικάλυψη λιωμένη κουβερτουρα  όσο σας αρέσει.



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=iCt-B5RFBP0&feature=share

Μπισκότα με σοκολάτα ..λιώνουν στο στόμα !!!!


 
🌸Μπισκότα με σοκολάτα .🌸
Υπέροχα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα . Φυσικά με αγαπημένη σοκολάτα !!!

Υλικα για τα μπισκοτα.
150 γρ.βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
4 κ.σ.ζαχαρη αχνη
1 βανηλια
1 τσιμπια αλατι
1 κ.γ.κοφτο μπεικιν.
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 350 με 400γρ.
200 γρ σοκολατα κουβερτουρα +2κ.σ.σπορελαιο
Καρυδι τριμενο
Νηστισιμη πραλινα

Ετοιμαζω την ζυμη μου ανακατεύοντας με το συρμα το βουτυρο με την ζαχαρη και μετα ριχνω τα υπολοιπα υλικα.

Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Την βαζουμε στο ψυγειο για 15 λεπτα.Πλαθουμε σε μπαλακια μεγεθους ενος μικρου μανταρινιου τα παταμε ελαφρως και στο κεντρο κανουμε μια λακουβιτσα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 με 20 λεπτα.Αφου κρυωσουν τα βουταμε στην λιωμενη κουβερτουρα μεχρι την μεση.Πασπαλιζουμε με καρυδι και στο κεντρο βαζουμε πραλινα με κορνε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρινα Μισαηλιδου Οι Χρυσοχερες-ηδες

Υπέροχα ,νοστιμότατα σνίτσελ με μανιτάρια πλευρώτους !!!


 
Σνίτσελ μανιταριών !!! Υπέροχα ,νοστιμότατα σνίτσελ με μανιτάρια πλευρώτους !!!

Υλικα:
Μια συσκευασια μανιτάρια πλευρωτους.
Για την μαριναδα:
1/2φλ.ελαιολαδο
1 κ .σ.μουσταρδα
Κρεμα βαλσαμικου 1 κ.σ.
Αλατι-πιπερι
Φρυγανια για το παναρισμα.
Ετοιμαζουμε την μαριναδα και βαζουμε τα μανιταρια ,ανακατευουμε να παει παντου.Μετα παναρουμε με την φρυγανια και τα τοποθετουμε σε ενα ταψι και τα αφηνουνε για 1 ωρα.Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.Εαν θελουμε τα ψηνουμε στον φουρνο στους 190 βαθμους.Συνοδευουμε με πουρε,πιλάφι,και πρασινη σαλατα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα Μισαηλιδου Οι Χρυσοχέρες-ηδες .

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Τα αγαπημένα μας λυχναράκια!!!


 Τα αγαπημένα μας λυχναράκια!!!


Μείγμα μυζήθρας
2 κιλά μυζήθρα...(ανθότυρο νωπό)
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι βανίλια εκχύλισμα
Ζυμάρι
11/2 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
320 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος Κέρκυρας
320 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μία κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι σόδα
Το χυμό μισού λεμονιού
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

.


Εκτέλεση
Χτυπάμε Το βούτυρο με τη ζάχαρη...* Εγώ βάζω μία συσκευασία βούτυρο και Συμπληρώνω με 70 γραμμάρια ελαιόλαδο....*προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα... Κατόπιν αραιώνουμε στο χυμό λεμονιού τη σόδα ρίχνουμε και τη βανίλια το γιαούρτι και το αλεύρι λίγο λίγο... Το ζυμάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό και να κολλάει λίγο στα χέρια... Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για καμιά ωρίτσα...
Ανακατεύουμε και τα υλικά της μυζήθρας πολύ καλά ...ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.. μέχρι 2 τεμάχια βάζουμε ένα κουταλακι  γεμάτο στο κέντρο το παίρνουμε στο χέρι μας και το τσιμπάμε γύρω-γύρω τραβώντας το προς τα μέσα... Χτυπάμε 1 κρόκο με μία κουταλιά νερό αυγώνουμε τα λυχναράκια πασπαλίζουμε με κανέλα στο κέντρο που είναι η μυζήθρα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς!!! Είναι θαυμάσια εξαιρετικά για αυτό και τα κάνω κάθε χρόνο οι δικοί μου τρελαίνονται και όσοι τα έχουν δοκιμάσει!!! Και του χρόνου με υγεία φίλοι μου ❣❣
Μόλις βγάλουμε ζεστά τα λυχναράκια από το φούρνο τα καλύπτουμε με φύλλα νερατζιάς και λεμονιάς και σκεπάζουμε για λίγη ώρα με μία πετσετούλα καθαρή... Παίρνουν ένα πάρα πολύ όμορφο άρωμα!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
 

Με 3 Υλικά και σε 10 λεπτά φτιάχνουμε γευστική τούρτα παγωτό Μερέντας! .


 

Με 3 Υλικά και σε 10 λεπτά φτιάχνουμε γευστική τούρτα παγωτό Μερέντας! .

Υλικά::

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική πολύ παγωμένη,

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ,

7 κ.σ.μερεντα!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί!

Ρίχνουμε σε δόσεις την Μερέντα!

Βάζουμε στο ταψί η τάπερ(26 ν), στον πάτο μια σειρά μπισκότα!

Τα ραντίζουμε ελαφρώς με γάλα!

Βάζουμε σαντιγί!

Ξανά μπισκότα,σαντιγί !

Και κατευθείαν κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πουτίγκα με κρέμα φανταστική !!!!

Πολύ ΑΦΡΑΤΗ! Πολύ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ!!Πάρα μα πάρα πολύ εύκολη ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ της ΤΖΕΝΗΣ!!!!Μου πέτυχε!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά::

6 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι είναι 1 και ακόμα ένα μισό ποτήρι,

2 κ γ .κανέλλα,

1 κ.γ γαρύφαλο,

1 βανίλια,

1 φ.μπεικιν,

200 γρ καρύδια ψιλοκομμενα!!!!    

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

:Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!!!

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλευρι-βανιλια-κανελα-μπεικιν-γαρυφαλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών σιγα-σιγα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!

Λαδωνουμε το ταψί(28ν)ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!  

Την βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως!        

ΣΙΡΟΠΙ::

Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη,2 και μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι τον χυμό του για 5 λεπτά!      

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι!         

ΚΡΕΜΑ Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ σ.ζαχαρη,

4 κ σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

1 φακελάκι γκαρνι χτυπημένο σε σαντιγί!     

ΕΚΤΈΛΕΣΗ::

Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το κορν-αλευρι!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν!Ρίχνουμε το μείγμα(κορν-αλευρι) ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο!

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως αφού προηγουμένως την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!

Τέλος αφού κρυώσει καλά την αφρατευουμε με το μίξερ!

Ρίχνουμε την σαντιγί στην κρέμα σε δόσεις και την ανακατεύουμε να γίνει λεία!

Την βάζουμε πάνω στο γλυκό!

Ρίχνουμε και καρύδια με κανέλα και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ομελέτα διαφορετική !!!!

 .

Eξαιρετικά εύκολο γρήγορο και νόστιμο γεύμα που αγαπά όλη η οικογένεια !!!!Μία διαφορετική ομελέτα με πατάτες !!!! Θα την λατρέψουν όλοι !!!

Υλικά  για 2 μερίδες 

1 πολύ μεγάλη πατάτα κομμένη σε φετούλες .

3 αυγά 

λίγο αλάτι για τις πατάτες

40 γραμ λάδι 

1 κρέμα γάλακτος 100  ml η γάλα εβαπορέ αν δεν έχετε 

15 αλεύρι γ.χ

λίγο αλάτι  για τα αυγά 

.

Κόβουμε την πατάτα ,βάζουμε λίγο λάδι σε αυστηρά αντικολλητικό τηγάνι και τις βάζουμε ομοιόμορφα στην σειρά ..ρίχνουμε το αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο πριν μαλακώσουν .

Σκεπάζουμε σε λίγο χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθούν ..μόλις ψηθούν δυναμώνουμε να πάρουν χρώμα .



Συγχρόνως όσο τηγανίζουμε σπάμε σε μπολ 3 αυγά ..εγώ έβαλα 4 και προσθέτυουμε μέσα την κρέμα γάλακτος το αλάτι τον μπέικιν το αλεύρι το λάδι και τα χτυπάμε καλά .

 

Ρίχνουμε το μεςίγμα από πάνω σε όλη την επιφάνεια από τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πέρα δώθε το τηγάνι .

Σηκώνουμε την άκρη προσεκτικά να δούμε αν ψήθηκε και πήρε χρώμα ..αν ναι παίρνουμε ένα πιάτο μεγάλο και γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά .

Οταν το κάνω αυτό την ώρα που έχω την ομελέτα στο πιάτο σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας στον πάτο μόνο και προσθέτω ελάχιστο λαδάκι σε όλη την επιφάνεια και τοποθετώ την ομελέτα ..

.



Μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα .

Αδειάζω σε πιατέλα πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό τηνν κόβω σε τρίγωνα σαν πίτσα και την απολαμβάνουμε ... καλή όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 



 

 

 

 


 

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Σαλάτα με πλιγούρι με ντοματινια, αγγούρι κ μαϊντανό !!!!

Απλή αλλά πολύ αγαπημένη σαλάτα, πλιγούρι με ντοματινια, αγγούρι κ μαϊντανό !!!


Βάζω σε ένα μπολ το πλιγούρι με καυτό νερό από τον βραστήρα, προσθέτω αλάτι, κουρκουμα κ σκεπάζω με μεμβράνη μέχρι να μαλακώσει, το νερό τουλάχιστον δύο δάκτυλα πάνω από το πλιγούρι. Όταν είναι έτοιμο το σουρωνω πολύ καλά, ψιλοκοβω τα λαχανικά, του πάει πολύ κ η πιπεριά Φλωρίνης, βαζω λεμόνι, ελαιόλαδο κ φρεσκοτριμμενο πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε κ τόνο σε ελαιόλαδο, είναι πολύ καλή επιλογή.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alice Chavela
 

Αυγοσαλάτα !!!


  Μια υπέροχη αυγοσαλάτα για το τραπέζι με τα αυγά που θα βάψουμε !!!
Εύκολη και νόστιμη σαλάτα με αυγά για το τραπέζι του αλλά και για γέμιση σε σάντουιτς!!


 Υλικά
-6 αυγά βρασμένα σφιχτά
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2κτσ. ελαιόλαδο
-3κτσ. μαγιονέζα
-1κτσ. μουστάρδα
-1κτσ. ξύδι
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/m4PWsfgY9l4

Σουφλέ με τυριά και αλλαντικά !!!


 
 Σήμερα φτιάχνουμε ένα εύκολο σουφλέ με τα τυριά και τα αλλαντικά που μας έμειναν!!!
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ!!! Σερβίρετε την ζεστή για το πρωινό, πάρτε την μαζί στην δουλειά και στο σχολείο και συνοδεύστε την με μπύρα ή με κρασί το βράδυ!!! Δοκιμάστε το!!!


  Υλικά
-300gr γραβιέρα τριμμένη
-200gr τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
-200gr mix τυριών που λιώνουν
-300gr ζαμπόν
-5 αυγά
-80gr σιμιγδάλι ψιλό
-60gr βούτυρο φυτικό
-500ml γάλα
-αλάτι, πιπέρι
-τριμμένο μοσχοκάρυδο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/YLxrraTPg_k

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Αφράτο γευστικό ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα !!!


 

Αφράτο γευστικό ρολό  παντεσπάνι με μαρμελάδα !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά:

 αυγα-

80 γρ ζάχαρη-

80 γρ σπορελαιο-

1 βανιλια-

155 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο-

200 γρ μαρμελάδα φράουλα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπάμε τα ασπράδια με 40 γρ ζάχαρη σε μαρέγκα!

Χτυπάμε τους κρόκους με τα 40 γρ ζάχαρη και την βανίλια!

Ρίχνουμε στο μείγμα κροκων το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε με μαριζ!

Ρίχνουμε και το λάδι ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύουμε απαλά !

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου ρίχνουμε το μείγμα!

Το ισιώνουμε απαλά!

Ψήνουμε στους 200 β προθ.αντισ.μεσαία σχάρα για 10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγάζουμε το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα!

Κόβουμε τα πλαϊνά !

Βάζουμε την μαρμελάδα και το ρολάρουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ανατολίτικο Εκμεκ με Λιβανεζικη Κρέμα !!!


 Ανατολίτικο Εκμεκ με Λιβανεζικη Κρέμα, Ενα εκπληκτικό γλυκο που σίγουρα θα λατρέψετε. Το γνωστό σε όλους εκμεκ με τσουρεκι αλλα με μια κρέμα με καταγωγή απο Λίβανο χωρίς αυγά και πανεύκολη στην παρασκευή της. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα ενθουσιαστειτε!!
Μια λατρεμένη συνταγή σας έχω το γνωστό πλέον σε όλους Εκμέκ με τσουρέκι αν και Εκμέκ στα τουρκικά σημαίνει γλυκό ψωμί , εδώ σας έχω το λατρεμένο Εκμέκ αλλά με μια παραλλαγή στη κρέμα. Αυτή η κρέμα είναι από το Λίβανο και έχει σαν βάση το σιμιγδάλι , το γάλα , και μαστίχα Χίου ή Ροδόνερο εσείς επιλέγετε . Το έχω δοκιμάσει και με τις δυο παραλλαγές και πραγματικά είναι απίστευτη, αυτή η κρέμα είναι πανεύκολη χωρίς αυγά και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε αυτό το Εκμέκ και είμαι σίγουρος θα το λατρέψετε !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΟΝΕΙΡΟ
Για ένα ταψάκι 30 εκ
ΣΥΝΤΑΓΗ
7-8 Φέτες τσουρεκιού  Συνταγή για τσουρέκι-https://www.youtube.com/watch?v=6eDum...​
90 γρ βούτυρο ή Μαργαρίνη

ΣΙΡΟΠΙ
430 γρ ζάχαρη
260 γρ νερο
2-3 σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλο (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
170 γρ σιμιγδάλι  ψιλό
200 γρ ζάχαρη
1 κουτ γλυκού Κόρν Φλάουερ
950 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
Μαστίχα χίου τριμμένη ή 25 γρ ροδόνερο
2 σταγόνες έλαιο Πορτοκαλιού 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/r4BdKUP45Fo

Τάρτα Oreo με Μους Λευκής Σοκολάτας και Φράουλα!!!! Μια υπέροχη Ανοιξιάτικη Τάρτα!


 
 Τάρτα Oreo με Μους Λευκής Σοκολάτας και Φράουλα!!!! Μια υπέροχη Ανοιξιάτικη Τάρτα για όλες τις εορταστικές Περιόδους !!!
Μια τάρτα με βάση τα μπισκότα όρεο και με βελούδινη μούς λευκής σοκολάτας απλά θειικό. Για κάθε εορταστική περίοδο και όχι μόνο δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει μια αγαπημένη σας συνταγή..

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
400 γρ μπισκότα όρεο χωρίς την γέμιση το λευκό
100 γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
190 γρ λευκή Κουβερτούρα
125 γρ γάλα 3,5 % λιπαρά
250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη
5 γρ φύλλα ζελατίνης


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/_Qbf0X5kn9k

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Κορμός ψυγείου σε 15 λεπτά !!!!





 
 

Σας έχω ένα φανταστικό γλυκό για το Πασχαλινό σας τραπέζι!!!
Κορμός ψυγείου (ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΜΑΣ) Σε 15' λεπτά!!Επαγγελματικό Αποτέλεσμα!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ μπισκότα πτι μπερ(2,5 πακέτα)
500 γρ κρέμα τυρί
400 γρ κρέμα κακάο με φουντούκι(sisinni)
200 γρ γάλα
----------------------------------------------
500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
80 γρ ζάχαρη
------------------------------------------------
Νιφάδες κουβερτούρας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝΝΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ ---> https://youtu.be/5m-yuicF3Ag

Καρυδόπιτα αφράτη μυρωδάτη !!!!


Το γλυκό της γιορτής με τα υπέροχα αρώματα και την ανάλαφρη γευση!!!❤️ συνοδεύεται υπέροχα με παγωτό βανιλια ή σαντιγί και λιωμένη σοκολάτα!!
ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από 10 αυγά μαρέγκα ρίχνοντας μέσα μια πρέζα αλάτι....
Τα αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε τους κρόκους με 10 κ. σ. ζάχαρη... λιγο λικέρ και 2 βανιλιες...
Ρίχνουμε μέσα 10 κουτ. καρύδι 10.κ.σιμιγδάλι ψιλό... .1 μπεικιν.. 1κ.σ.κακάο...1κ.γλ.κανέλα...μισό κ. γλ. μοσχοκάρυδο και μισό γαρύφαλλο και 2 κ. σ. σπορέλαιο.

Ρίχνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα
και ριχνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 33 νο.
Ψήνουμε 35 - 40 λεπτά περιπου 200 β.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
3ποτηρια ζάχαρη
1ξυλο κανέλα
Λίγο χυμό λεμόνι

Χλιαρά και τα δύο...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!