Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Σοκολατένιο κέικ Banoffie!!





Yλικά
3 μεγαλες μπανανες κομμενες σε κομματακια ανακατεμενες με χυμο μισου μικρου λεμονιου
1 κουπα γαλα φρεσκο
4 μεγαλα αυγα η πεντε μικρα
3/4 κουπας ζαχαρη μαυρη μαλακη.. αυτη με την μελασα μεσα
1 κουπα ζαχαρη κοινη
2,5 κουπες αλευρι κοσκινισμενο
3 κουταλακια γλυκου γεματα μπαικιν παουντερ
2 κουταλιες σουπας γεματες κακαο εκλεκτης ποιοτητος
240 γραμ.βουτυρο σοφτ η μαργαρινη σοφτ
1 με 2 βανιλιες

Για την σαλτσα καραμελας butterscotsch
 1 κουπα ζαχαρη
1/3 κουπας νερο
χυμο μισου μικρου λεμονιου
1 κουπα κρεμα γαλακτος
100 γρ.περιπου βουτυρο η τρεις κουταλιες της σουπας..βουτυρο σκληρο οχι σοφτ



Επικαλυψη
2 κουπες κρεμα σαντιγι
χτυπημενη με μισο κουταλακι κακαο και μισο κουταλακι στιγμιαιο καφε οτι καφε θελετε..
2 μπανανες κομμενες σε στρογγυλα φετακια αλειμενα με μισο λεμονι για να μην μαυρισουν

Εκτέλεση κέικ
Προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους.βουτυρωνετε δυο ταψακια στρογγυλα διαμετρου 24 εκτατοστα και τα στρωνετε με αντικολητικο χαρτι κι αυτο βουτυρωμενο
βαζομε στο πολυμιξερ τις μπανανες με τον χυμο λεμονιου κομμενες σε κομματακια ριχνομε και το γαλα και τα κανομε ολα μια κρεμα.αφηνομε στην ακρη.
Κοσκινιζομε το αλευρι με το κακαο και το μπαικιν αφηνομε στην ακρη
Χτυπαμε πολυ καλα τις δυο ζαχαρες με το βουτυρο να γινουν κρεμα.ριχνομε μεσα ενα ενα τα αυγα ολοκληρα και την βανιλια..ριχνομε μεσα και το μιγμα της μπανανας.ριξτε σιγα σιγα το αλευρι χτυπωντας σε πολυ χαμηλη ταχυτητα.ανακατευετε με το μιξερ να γινη μιγμα αφρατο..μοιραζετε σε δυο ταψακια διαμετρου 24 ΕΚ.ψηνετε στους 180 βαθμους για περιπου 50 λεπτα..στα 40 λεπτα καντε το τεστ με την λαμα μαχαιριου κι αν βγη καθαρη βγαλτε τα και ξεφορμαρετε τα σε σχαρα να κρυωσουν.

Κρεμα επικαλυψης
Χτυπατε οτι κρεμα σαντιγι κι ριχνετε μεσα μισο κουταλακι κακαο και μισο κουταλακι στιγμιαιο καφε..αν δεν σας αρεση μην βαλετε καθολου καφε η κακαο.βαλτε ψυγειο




Σαλτσα καραμελας butterscotsh
Βαλτε σε κατσαρολα την ζαχαρη και το νερο και τον χυμο λεμονιου και βραστε σε μετρια φωτια να λιωσει και να γινη καραμελα θα την δειτε να εχη παρει ξανθο χρωμα και να κανει φουσκαλες
εν τω μεταξυ εχετε ζεστανη την κρεμα γαλακτος σε ενα μπρικι..μολις δειτε την καραμελα να εχει παρει χρωμα κατεβαστε απο την φωτια και ριξτε λιγη κρεμα γαλακτος ανακατευοντας συνεχεια διοτι φουσκωνει ριξτε και την υπολοιπη και ξαναβαλτε στην φωτια ανακατευετε συνεχεια 3-4 λεπτα.ριξτε μεσα το βουτυρο συνεχιστε να ανακατευετε μεχρι να εχετε ομοιογενες μιγμα 3 λεπτα κατεβαστε απο την φωτια κι αδειαστε σε αλλο μπολ .αφηστε στην ακρη μεχρι να την χρησιμοποιησετε.

Συναρμολογηση γλυκου
Χωριζετε σε δυο μερη τα κεικ στρωνετε σε πιατελα ριχνετε κουταλιες απο την σαλτσα  απλωνετε λιγο μιγμα σαντιγι λιγη σαλτσα και κομματια μπανανας τα οποια εχετε τριψει με κομμενο λεμονι για να μην μαυρισουν..συνεχιζετε και με το αλλο κεικ το ιδιο τελειωνετε με σαντιγη καραμελα μπανανες...αν το κεικ σας εχη φουσκωση στην κορυφη κοβετε με το μαχαιρι να ειναι ομοιομορφες οι φετες..καλη επιτυχια!!

 

Πιπεριές ψητές στο φούρνο.


πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ή ανάμεικτες




Πλένουμε και τρυπάμε τις πιπεριές με ένα μαχαίρι.
Τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου  και ψήνουμε στον αέρα με γκριλ. Μόλις μαυρίσουν λίγο από τη μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Να μη μαυρίσουν πολύ.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε αμέσως σε σακούλα για να ξεφλουδίζονται εύκολα μετά. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις διατηρούμε στο ψυγείο αν θέλουμε με ξύδι, αλάτι σκόρδο και λάδι. 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σαλάτες διάφορες !!!


 Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα πλένουμε τα βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μην σκουρήνουν ,τα στραγγίζουμε  τα βάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε λαδάκι ρίγανη λεμόνι συνοδεύουμε με παξιμαδάκι ολικής αλέσεως και φέτα !!






 Ντοματοσαλάτα χωριάτικη απλή
Ντομάτες,αγγούρι,κρεμμύδι,μαιντανό,παξιμάδι χοντροκομμένο,φέτα,ελίτσες.αλάτι ελαιόλαδο.
 Ντοματοσαλάτα απλή.
Ντομάτα,αγγούρι,κρεμμύδι ,ελιές,ελαιόλαδο ,αλάτι.

   Σαλάτα υγείας
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι κοινό
1 ή 2 μικρά αγγούρια, κομμένα  ζάρια
2 μέτρια ψιλοκομμένες ντομάτες,
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο μαϊντανό, φύλλα μόνο, όχι κοτσάνια
1/4 φλιτζάνι μέντα των φύλλων, των στελεχών
1/2 έως 1 πράσινες πιπεριές, κομμένες κύβους
1 ματσάκι από 4  πράσινα κρεμμύδια, τεμαχισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σούμακ
2 κομμάτια από την πίτα ψωμί φρυγανισμένο έως χρυσοκάστανο, σπασμένο σε κομμάτια μικρά

Dressing:
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 έως 4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
Πρέζα πιπέρι χτύπημα όλα μαζί


 Μαρούλι  με προσούτο
απλό ,μαρούλι σαλάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο,με φετούλες προσούτο πασπαλισμένη στο τέλος  με σουσάμι καβουρντισμένο.
 Η χωριάτικη σαλάτα μας!!!!
 Ενισχυμένη με πατάτες βρασμένες ,περιέχει ελίτσες,μαιντανό ψιλοκομμένο, φέτα ,ντομάτα,πιπεριά,και λαδόξυδο η λεμόνι -λάδι κατά προτίμηση
 Μακαρονοσαλάτα
Περιέχει βίδες βρασμένες, ελίτσες ,μαιντανό ,καλαμπόκι, ντομάτα, ελαιόλαδο
 Σαλάτα Νόκι
Ντοματίνια,καλαμπόκι, αγγούρι,αβοκάντο,κρεμμυδάκι φρέσκο,μαιντανό.ελαιόλαδο

Σαλάτα λάχανο .
Λάχανο ψιλοκομμένο.αλάτι,λεμόνι,ελαιόλαδο,ελίτσες


Σαλάτα Caesar's !!!

Υλικά
1 μαρούλι Αισμπέρκ
6 τοματίνια
1 φλυτζάνι τσαγιού κοτόπουλο κομμένο σε καρεδάκι σχήμα βραστό η ψημμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί παρμεζάνα κομμένο σε φλούδες λεπτές
1 φλυτζάνι τσαγιού κρουτόν
ντρέσινγκ σάλτσας [βλέπετε παρακάτω συνταγή]
Eκτέλεση
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι \
Σε σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι ,το τυρί ,τα κρουτόν το κοτόπουλο και ελάχιστο αλάτι .
Περιχύνουμε με την σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
 Σάλτσα
Υλικά
5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1  κουταλιά κοφτή σούπας μουστάρδα.
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [ταιριάζει και ηλιέλαιο εδώ αν θέλετε ]
2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Εκτέλεση
Ολα μαζί τα υλικά ,ανακάτεμα καλό και το ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα.

 Σαλάτα ευτυχίας . 
Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 ακτινίδιο ψιλοκομμένο
5 κάσιους
2 κουταλιές τις σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα σε φλύδα
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο την παρμεζάνα και το ακτινίδιο.
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο και την ραντίζουμε με λίγη παρμεζάνα
  Κοτοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα τέλειαα!!!!
2 μεγαλα στηθη απο κοτοπουλο βρασμενα
1 βαζακι πικλες διαφορες[θα χρειαστουμε το μισο σε μικρο βαζακι που πουλανε]
3 αβγα σφιχτα ψιλοκομμενα
μισο φλυτζανι μαγιονεζα
...μισο φλυτζανι γιαουρτι
2 κ σ καπαρη στραγγισμενη
2 κσ φρεσκο ανηθο
3 φρεσκα κρεμμυδακια
πιπερι
  καρυδια
Εκτέλεση
Κοβετε το κοτοπουλο σε κομματια,ανακατευετε τα αβγα τα κρεμμυδακια τη μαγιονεζα το γιαουρτι την καπαρη τον ανηθο κ το πιπερι σε ενα μεγαλο μπολ. προσθετετε το κοτοπουλο κι ανακατευετε καλα για να αναμειχθουν τα συστατικα, πασπαλιζετε κ με το καρυδι


Πατάτες βρασμένες ,αυγά βρασμένα
Προσθέτουμε ,κρεμμύδι ξερό σε κρίκους,κάπαρη ,ελαιόλαδο,ξύδι κατά προτίμηση μυλόξυδο άνηθο, κρεμμυδάκι φρέσκο.

Πατατοντομτοσαλάτα !
ΥΛΙΚΑ
Πατάτες καλά πλυμένες καλά
1 ντομάτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μαιντανό
μηλόξυδο [είναι πιό νόστιμο]
ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες ,τις βάζουμε σε μία σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ,ανακατεύουμε καλά και καλή μας όρεξη



4-5 φύλλα σπανάκι κομμένα ελαφρώς χονδρά
4-5 φύλλα ρόκα  χονδροκομμένη
3-4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
τυρί παρμεζάνα σε κομματάκια
3-4 κουταλιές καρύδια κομμένα
κρουτόν 5 κουταλιές καλαμπόκι κονσέρβας
ΣΩΣ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βαλσάμικο λευκό ξύδι
1 κουταλιά σούπας μέλι
πιπέρι
αλάτι
1/2 χυμό λεμονιού
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα .
Ρίχνουμε το τυρί,το καλαμπόκι,τα κρουτόν ,τα καρύδια, και τα ντοματίνια με ελάχιστο αλάτι .
Σε ένα βαθύ μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σώς τα ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας,ανακατεύουμε, και σερβίρουμε .


 1 φλυτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
4 κλωνιά μαιντανό
1 αβγό βρασμένο σφιχτό
1 τριγωνάκι τυρί
1/2 πιπεριά κομμένη κόκκινη ,η ,πράσινη
Σάλτσα
1 κουταλιά σούπας νερό
λίγο κίμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 



 Ψιλοκόβουμε το λάχανο ,την πιπεριά,το μαιντανό,,τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο .Τα βάζουμε σε σαλατιέρα .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε από πάνω στη σαλάτα .
Προσθέτουμε και το αβγό κομμένο σε κομματάκια ,και το τυράκι ολόκληρο..
Αν θέλουμε βάζουμε λίγο  παξιμάδι κριθαρένιο σε κομματάκια .



 9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
2 αβγά [βρασμένα ]προαιρετικά
ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια 

 Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω σκέτη με μαιντανό που αρέσει σε μένα
΄και με άνηθο ,ελιές και αβγά που αρέσει στούς υπόλοιπους τις οικογενείας

Σαλάτα του chef .
ΥΛΙΚΑ
μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
ντοματίνια
καλαμπόκι ...
κρουτόν
τυρί ένταμ σε κοματάκια μικρά
και σως Chef έτοιμη στην οποία προσθέτουμε μικρά ψιλοκομμένα κοματάκια ζαμπόν .
η την φτιάχνουμε μόνοι μας όπως θα σας πώ  χρειαζόμαστε τότε
μαγιονέζα
κέτσαπ
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι σε ένα μπόλ ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη .Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αυγό βραστό σε κοματάκια .
Σως εγω την φτιάχνω μόνη μου με 3 μέρη μαγιονέζα κι ενα κέτσαπ πχ 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ,1 κοφτή κουταλιά της σούπας κέτσαπ . λίγο χυμό από λεμόνι ανακατεύω καλά προσθέτω και το ζαμπόν κι έτοιμη .



Κοτοσαλάτα η Απίθανη σε γεύση !
Υλικά
1 κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο στήθος
1 πακέτο διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά
1 βαζάκι μεσαίο μέγεθος μαγιονέζα
4 πατάτες μέτριες
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο [προαιρετικά]
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά όπως αναγράφετε στην συσκευασία και τα αδειάζουμε στο σουρωτήρι.
Βράζουμε καθαρισμένες  τις πατάτες,και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια
βράζουμε μέσα σε λίγο νερό με λίγο λάδι και αλατοπίπερο το φιλέτο κοτόπουλο
και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κυβάκια όσο μπορούμε ,η μικρά κομματάκια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε μέσα τα λαχανικά ,τις πατάτες,το κοτόπουλο,το ξύσμα λεμονιού,το χυμό ,το λάδι,το αλάτι,το πιπέρι, 3 κουταλιές τις σούπας μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια τις σαλάτας με μαγιονέζα ,την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο και σερβίρουμε ακόμα και σαν κυρίως πιάτο είναι φανταστική !!!

Σαλάτα πατάτα, μαρούλι .
 Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
6 φύλα μαρούλι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ανηθο
τυρί σκληρό ότι υπάρχει στο ψυγείο κομμένο σε κυβάκια
κρουτόν κι αν δεν υπάρχουν κόβουμε φρυγανιά σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι
1 κύβο knorr
Σάλτσα
3 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας  μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις πατάτες '
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε τον κύβο και τις πατάτες και τις βράζουμε
Τις στραγγίζουμε τις βάζουμε σε σαλατιέρα ,κόβουμε μαρούλι, κρεμμυδάκια, άνηθο, τυρί,και τα προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τα κρουτόν και ανακατεύουμε ελαφρά
Βάζουμε στο μούλτι τα υλικά  τα χτυπάμε καλά και τα ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα.
Σημείωση
Αν θέλουμε προσθέτουμε καρύδια,η καλαμπόκι

 Σαλάτα με εξωτική γεύση
Σαλάτα

1 σαλάτα [μαρούλι]
1/2 αβοκάντο κομμένο σε μκρόστενα κομματάκια
1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1/2 μάνγκο κομμενο σε μακρόστενα κομμτάκια
1 χούφτα dried Fruts
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
ξύδι βαλσάμικο σε κρέμα όσο επιθυμείτε
αλάτι [προαιρετικά ]

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε την σαλάτα κατά προτίμηση με το χέρι
Την τοποθετούμε σε σαλατιέρα προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά
στο τέλος το λάδι και το βαλσάμικο .ανακατεύουμε και έχουμε μία υπέροχη και υγιεινή σαλάτα

 Σαλάτα με πατάτες ,αυγά .και σάλτσα [αφαιρούμε αυγά αν θέλουμε ]
Υλικά
9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
 ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
[Προαιρετικά αν σας αρέσουν προσθέστε και βρασμένα αυγά]
Εκτέλεση
  Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω με βρασμένα αυγά ,γίνετε και σκέτη

 Μία απλή σαλάτα .ένα πλήρες γεύμα!!
Υλικά Μερίδες 3

6 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά βρασμένες και κομμένες κυβάκια
3 ντομάτες κομμένες φετούλες
2 αγγουράκια μίνι κομμένα ροδέλες
μαγιονέζα όση ποσότητα θέλετε από πάνω από την σαλάτα στο σερβίρισμα
παξιμαδάκια κρίθινα αφράτα κρητικά κομμένα σε μικρά κομματάκια
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
Μηλόξυδο κατά προτίμηση η ποσότητα
1με 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο
Αλάτι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ την ντομάτα,τις πατάτες,το αγγούρι,το κρεμμύδι και αναατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε το λάδι ,το μηλόξυδο,το αλάτι, ,

Τέλος προσθέτουμε τα παξιμαδάκια και από πάνω 1-2 κουταλιές μαγιονέζα,
Ανακατεύουμε και έχουμε μία υπέροχη δροσερή χορταστική και εύγευστη  σαλάτα .
Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Και χωρίς μαγιονέζα για λιγότερες θερμίδες είναι το ίδιο πολύ ωραία


Φακές με λαχανικά...
 Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι φακές
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 κύβους λαχανικών
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 ποτήρι νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό μαζί με τον 1 κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ξεπαγώνουμε τα λαχανικά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε ελαφρά την πιπερίτσα με το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις φακές, τα λαχανικά, το νερό και τον άλλο κύβο Λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σαν σαλάτα.
Τιπ
Συνοδεύουμε με πράσινες και μαύρες ελιές σε λάδι, κρίθινα παξιμάδια και μπαστουνάκια σέλερι.



Mαρούλι iceberg,Μαρούλι romaine,radicchio,βρασμένο αυγό,καλαμπόκι,κρουτόν ,λίγο αλάτι,και λάδι και μηλόξυδο και ένα τρίγωνο τυράκι Καλή σας όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 



Φάβα.Σαντορίνης !


Υλικά:
500 γρ. φάβα 
3 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κούπα  ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρεσκοκομμένο μαϊντανό
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό κι όταν αρχίσει να βράζει τότε ρίχνουμε την φάβα.
Αν αρχίσει να αφρίζει ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε μισή την κατσαρόλα μην φουσκώσει και χυθεί .
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την φάβα μαζί ,λάδι και κρεμμύδια και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου,προσθέτουμε και την ρίγανη [προαιρετικά] το πιπέρι,και το αλάτι.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος η περνάμε την φάβα από το πρες πουρέ να γίνει σαν αλοιφή,η αν την θέλουμε πιο σφιχτή ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα να λιώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο ,η με ρίγανη κρεμμυδάκι φρεσκοκομμένο και ελίτσες.



Μπριζόλες με μέλι,βαλσάμικο,μουστάρδα,κρασί.

 Tις έφτιαξα έγιναν φανταστικές !!! Να τις φτιάξετε κι εσείς !!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά Ατομα 2
2 χοιρινές μπριζόλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
3/4 κούπας κρασί
4 κουτ,σούπας ξύδι βαλσάμικο 
2 κουτ.γλυκού μέλι
2 κουτ.σούπας μουστάρδα 
2 κουτ,σούπας ρίγανη
λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε κι από τις 2 πλευρές γυρνώντας για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ανακατεύουμε και σε 4 λεπτά προσθέτουμε το κρασί με το βαλσάμικο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά προς το χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι ,την ρίγανη,το θυμάρι,και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα γυρνώντας τις μπριζόλες σε τακτικά διαστήματα.
Μόλις καραμελώσει η σάλτσα είναι έτοιμες .
Συνοδεύονται με σαλάτα,πουρέ η πατάτες τηγανητές. 

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Eκμέκ πολίτικο με μαστίχα σαλέπι & γαρνίρισμα με κρέμα καϊμάκι




Eκμέκ πολίτικο με μαστίχα & κρέμα με σαλέπι &  γαρνίρισμα με κρέμα καϊμάκι

Zυμη
2 φακελακια ξηρη μαγια
2,5 κουπες ζαχαροπλαστικης αλευρι για τσουρεκι
λιγο αλατι στην μυτη του κουταλιου του γλυκου
μισο κουταλακι γλυκου μαστιχα κοπανισμενη με ενα κουταλακι ζαχαρη να γινει σκονη
ξυσμα περγαμοντου η λεμονιου
4 αυγα ελαφρα χτυπημενα ισα να σπασουν
1/4 κουπας ζαχαρη
1/4 κουπας ζεστο νερο
1/4 κουπας γαλα ζεστο
1/4 κουπας βουτυρο γαλακτος λιωμενο


Εκτέλεση
Ανακατευομε ολα τα υγρα μαζι
Ριχνομε τα αυγα ανακατευοντας με το μιξερ.ριχνομε το αλευρι και χτυπαμε να γινη ζυμη μαστιχα και κολωδης.μαζευομε με σπατουλα απο τα τοιχωματα τυχον υπολειματα ζυμης .θα εχομε εναν λειο χυλο.
Τοποθετουμε τον χυλο σε ενα μεγαλο μακροστενο πυρεξ η ταψι βουτυρωμενο.
Σκεπαζομε χαλαρα αλλα να μην ακουμπα πανω στην ζυμη μεμβρανη και κλεινομε μεσα τον χυλο.
Βαζομε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στους 50 βαθμους  ο οποιος μολις ζεσταθη τον κλεινομε.αφηνομε εκει μεχρι να φουσκωσει.οταν δειτε οτι πλησιαζει να ακουμπησει την μεμβρανη με πολυ προσοχη την αφαιρειτε χωρις να ακουμπησει καθολου στην ζυμη και αφηνετε στον φουρνο μεχρι να φταση στα χειλη του ταψιου σχεδον.
Ανοιγετε τον φουρνο οπως ειναι μεσα το ταψι στους 180 αερα κι κατω αντισταση.ψηνετε μεχρι να δειτε ενα εντονο ροδοκοκκινο χρωμα και να εχει ξεκολησει το γλυκο απο τα τοιχωματα του ταψιου.χαμηλωνετε μετα απο 15 λεπτα περιπου τον φουρνο στους 170 βαθμους. οταν το δειτε κι ειναι ετοιμο περιπου μετα απο μιση ωρα και λιγο παραπανω κλεινετε τον φουρνο και το βαζετε σε σχαρα οπως ειναι.αφηνετε λιγο να ξεκουραστη μερικα λεπτα και μετα το τρυπατε μα καλαμακι παντου. σιροπαζετε με κρυο σιροπι σιγα σιγα με κουταλα του φαγητου ,οχι της σουπας.



Σημειωση!!!!
 Δεν  ξεφορμαρομε το γλυκο.μεσα στο ταψι σιροπιαζομε.ολα γινονται μεσα στο ταψι που ψησαμε την ζυμη.
Σιροπι
πριν ξεκινησετε την διαδικασια φτιαχνετε το σιροπι και το αφηνετε να κρυωση
2,5 κουπες καλα γεματες ζαχαρη
4 κουπες νερο
φλουδες περγαμοντου η λεμονιου
χυμο μισου λεμονιου
Εκτελεση
Βαζετε τα υλικα για το σιροπι σε μια κατσαρολα εκτος τον χυμο και βραζετε χωρις να ανακτεψετε καθολου περιπου ενα τεταρτο απο την στιγμη που θα αρχιση να βραζει.
Πεντε λεπτα πριν το κατεβασετε ριχνετε μεσα τον χυμο μισου λεμονιου.σβηνετε το ματι και αφηνετε να κρυωση



Κρεμα για πανω απο την ζυμη
1 λιτρο γαλα
4 κουταλιες σουπας ζαχαρη
1 φακελακι σαλεπι θα το βρειτε εκει που ειναι τα τσαγια και τα βοτανα του βουνου
λιγη μαστιχα κοπανισμενη με μια κουταλια ζαχαρη
5 κουταλιες κορν φλαρουρ
4 αυγα
λιγο χυμο λεμονιου περιπου απο μισο μικρο λεμονι
μια βανιλια
1 κουταλια σουπας βουτυρο φρεσκο γαλακτος

Εκτελεση της κρεμας
Βαζομε σε μια κατσαρολα το γαλα αφαιρωντας μισο ποτηρι απο αυτο, μαζι με το φακελακι το σαλεπι και αφηνομε να καψη.οχι να βραση.αφαιρουμε το φακελακι και το πεταμε
.Εν τω μεταξυ σε μια μεγαλυτερη κατσαρολα βαζομε το κορν φλαρουρ την ζαχαρη τα αυγα τον χυμο και τα ανακατευομε με τον αυγοδαρτη να γινουν μια παστα.ριχνομε μεσα το ποτηρι το γαλα που ειχαμε φυλαξει στην ακρη.ριχνομε απο το καυτο γαλα λιγο λιγο και μετα ολο και ξαναγυριζομε σε μετρια φωτια να γινη κρεμα ανακατευοντας συνεχεια με τον αυγοδαρτη.οταν πηξη κατεβαζομε και ριχνομε μεσα την μαστιχα και το βουτυρο την μια κουταλια κι ανακατευομε να ενσωματωθουν.βαζομε πανω στην κρεμα μεμβρανη να ακουμπα πανω και αφηνομε να κρυωση τελειως.


Γαρνιρισμα κι επικαλυψη
Χτυπαμε ενα λιτρο κρεμα γαλακτος με δυο κουταλιες ζαχαρη αχνη και μια βανιλια σε σαντιγι και βαζομε ψυγειο να πηξη.οταν ειναι να μονταρομε το γλυκο,ξαναχτυπαμε να αφρατεψει.λιγο μην το παραχτυπησετε διοτι θα κοψη.μολις δειτε και κανει γραμμες σταματηστε
Ριχνομε μια κουπα απο την σαντιγι στην κρυα κρεμα και την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψει και την στρωνουμε ομοιομορφα πανω στην σιροπιασμενη ζυμη.
Γαρνιρομε με την σαντιγΙ και αν θελουμε βαζουμε απο πανω χοντροκομμενα καβουρδισμενα αμυγδαλα η φιστικι Αιγινης χοντροκομμενο.
Καλη επιτυχια
Εδω μπορείτε να παραγγείλετε ότι γλυκό θέλετε με γνήσια αγνά υλικά  Roula's sweet corner
 

Καλιτσούνια Χανιώτικα τηγανιού με χόρτα γλυκό τραχανά & παρμεζάνα.


Εκτέλεση Ζύμης
Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης.
Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των λεμονιών ,λίγο αλατάκι,το λάδι,και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο κρύο νερό όχι παραπάνω από μία κούπα.
Ζυμώνουμε να έχουμε μία ζύμη λεία και εύπλαστη .Την πλάθουμε σε μπαλάκια όσο ένα μικρό πορτοκάλι και τα δουλεύουμε με το χέρι το κάθε μπαλάκι .
Παίρνουμε όλα τα μπαλάκια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστούν αμέσως μετά ανοίγουμε φύλλο πολύ λεπτό με τον πλάστη ,κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε ,η μισοφέγγαρο ,βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε με ένα πιρούνι
Γέμιση
Παίρνουμε το σπανάκι το καθαρίζουμε το πλένουμε το ψιλοκόβουμε ,το αλατίζουμε και σε σουρωτήρι το στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
Κόβουμε ψιλά ψιλά όλα τα χορταρικά κρεμμυδάκια φρέσκα ,κρεμμύδι ξερό,,βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα μαραίνουμε μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια προσθέτουμε το σπανάκι,τον γλυκό τραχανά που έχουμε μουλιάσει 2 κουταλιές τις σούπας,αν δεν έχουμε τραχανά προσθέτουμε 2 κουταλιές τις σούπας σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά και να σφίξει η γέμιση.Προσθέτουμε και το τυρί ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο και να γεμίζουμε τα καλτσούνια
Φτιάχνουμε τα καλτσούνια μας και τα τηγανίζουμε .Μπορούμε να τα βάλουμε σε στρώσεις σε σκεύος να τα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη κάνοντας στρώση ,λίγο αλεύρι στρώση ξανά μεμβράνη και ξανά το ίδιο μέχρι να τελειώσουν και τα διατηρούμε στην κατάψυξη
 Όταν είναι να τα τηγανίσουμε τα ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να παραμένουν ελαφρώς παγωμένα μην χάσουν το σχήμα και τηγανίζουμε με καυτό λάδι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά .Καλή επιτυχία !!.
Συνταγή απο
Roula's sweet corner

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ψωμάκι από τα χεράκια μας !!

Υλικά

1 κιλό  αλεύρι σταρένιο (σκληρό) 
2  κύβοι νωπή μαγιά  50 γρ. 
1 κ.γλ.  ζάχαρη  
3 κ.γλ.  αλάτι 
2½ ποτήρια  χλιαρό νερό περίπου
Εκτέλεση

Για τη Μαγιά:
 Διαλύουμε με τον παρακάτω τρόπο ,την βάζουμε σε μπολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και λίγο νερό,ανακατεύουμε να διαλυθεί ,σκεπάζουμε με μεμβράνη κι όταν αφρίσει είναι έτοιμη περίπου σε 10 λεπτά..

Ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη,προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το νερό λίγο λίγο και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις λεκάνης.
Την ακουμπάμε σε πάγκο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την κάνουμε μπάλα με λαδωμένο χέρια την χαϊδεύομαι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Την ξαναζυμώνομαι λίγο.
Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια.Πλάθουμε σε σχήμα καρβελάκι η φραντζόλα άν μας αρέσει το σουσάμι τα κυλάμε γύρω γύρω η από πάνω .
Πασπαλίζουμε το ταψί μας με αλεύρι τα βάζουμε μέσα τα σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσουν να γίνουν διπλά.
Τα χαράζουμε όπως θέλουμε από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200c για 30 με  40 λεπτά το πολύ.Καλή επιτυχία !!
Γίνονται 3 καρβελάκια.



Σπιτικές μπάρες σοκολάτας bouni με ινδική καρύδα!!!



Υλικά

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
μπόλικη τριμμένη καρύδα
λίγο ποτό μαλιμπού η άλλο λικέρ καρύδας
λίγο ρούμι για το βρέξιμο των χεριών στο στρώσιμο,
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί με μια κουταλιά σπορέλαιο
50 γρ σοκολάτα λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν μαρι




Εκτέλεση

Αδειάζετε το γάλα σε μπολ.
Ρίχνετε το μαλιμπού, η άλλο λικέρ καρύδας,ρίχνετε μπόλικη καρύδα να έχετε σφιχτό μείγμα.το αδειάζετε σε ένα τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο η μεμβράνη και βάζετε κατάψυξη.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε Μπέν μαρί και κάνετε γλάσο
Ρίχνετε μια μια τις παγωμένες μπάρες και βάζετε σε σχάρα να στεγνώσουν.
Λιώνετε και την λευκή κουβερτούρα όλα αυτά σε μπαιν μαρι και με πιρούνι κάνετε γραμμές πάνω από τις μπάρες.
Βάζετε στην συντήρηση και μετά από μία δύο ώρες καταναλώνετε.Καλή επιτυχία.
Συνταγή από Roula's sweet corner

Paylova με άρωμα μαστίχας !!



Mαρέγκα Υλικά
4 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα μπαχαρικά. αν δεν βρείτε βάλτε
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
2 βανίλιες σκόνη,η λίγη μαστίχα Χίου τριμμένη στο μούλτι με μία κουταλιά ζάχαρη από την συνταγή

Γαρνίρισμα υλικά
1 κούπα σάλτσα φράουλας (ακολουθεί συνταγή)
500 γρ, κρέμα γάλακτος χτυπημένης με 3-4 κουταλιές άχνη σε σαντιγί)
φρέσκιες φράουλες

Γκανάζ σοκολάτας(ακολουθεί συνταγή)

Εκτέλεση Μαρέγκας
 Χτυπώ  τα ασπράδια με την μισή ζάχαρη θα δείτε το μείγμα να γίνεται σαν σιρόπι.Βγάζετε από το μπαίν μαρι και συνεχίζετε το χτύπημα στον κάδο του μίξερ μέχρι να το δείτε να σφίγγει και να φουσκώνει.προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη με το κρεμΌριο η τον χυμό λεμονιού και το άρωμα να έχετε σφιχτή μαρέγκα που να στέκει σε όποιο σχήμα κι αν της δώσετε.
Σχεδιάστε  με μολύβι πάνω σε αντιπολιτικό χαρτί έναν κύκλο 26 εκατοστά διάμετρο.αναποδογυρίστε το χαρτί για να μην ακουμπήσει το γλυκό στο μελάνι και τοποθετήστε το πάνω στην σχάρα του φούρνου.βάλτε την μαρέγκα σε κορνέ και σχηματίστε κύκλο από το κέντρο προς τα έξω.κάντε και γύρω γύρω ροζέτες για να μπορεί να σταθεί η γέμιση μέσα ψήστε το στον φούρνο στον αέρα στο κάτω ράφι στους 100 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά η στους 90 βαθμούς για 2 ώρες.
Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει τελείως με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή.είναι προτιμότερο να την αφήσετε όλη νύχτα.
Αφού λοιπόν κρυώσει χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και βάζετε ψυγείο.
ετοιμάζετε την σάλτσα φράουλας.




 Σάλτσα φράουλας υλικά
2  κούπες φράουλες κομμένες στα 4
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά  σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
λίγο κονιάκ η ρούμι για άρωμα
μισό φακελάκι σκόνη ζελέ ουδέτερο

Εκτέλεση Σάλτσας
Βράστε τις φράουλες με 1 κούπα νερό10 λεπτά.χωρίς να τις ζουλήσετε.θέλομε διάφανο υγρό.στραγγίξτε τις και κρατήστε το ζουμί.
Διαλύστε το μισό φακελάκι ζελατίνη σε 1κουταλιά νερό αφήσετε 5 λεπτά να φουσκωσει
 Βάλτε το υγρό που έβγαλαν οι φράουλες σε κατσαρόλα,μαζί με το κόρν φλάουρ την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράστε σε σιγανή φωτιά να γίνει διαυγής .κατεβάστε και ρίξτε την φουσκωμένη ζελατίνη.ανακατέψτε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
 Για να μην τραβήξει  υγρασία η μαρέγκα φτιάχνω μια σφιχτή γκανάζ σοκολάτας με 150γρ σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και 100γρ κρέμα γάλακτος καυτή που την ρίχνω πάνω στην κουβερτούρα και κάνω λείο γλάσο,αφήνω να κρυώσει και την απλώνω στον πάτο της μαρέγκας. στρώνω από πάνω με κορνέ σαντιγί και κανω και ροζέτες στα πλαινά. παίρνω φρέσκιες φράουλες και αφού τις έχω πλύνει και σκουπίσει τις τοποθετώ όμορφα πάνω στην σαντιγί.περιχύνω με την σάλτσα φράουλας.



Σημειωση.
Αυτό το γλυκό δεν μένει για την επόμενη ημέρα.αν μπεί ψυγείο θα μαλακώση.καταναλώνετε την ίδια μέρα.   Καλή επιτυχία

 Σημειωση.
Επειδή οταν βάλουμε στην μαρέγκα την σαντιγί και τα φρούτα θα μαλακώσει ,κάντε μια σκληρή γκανάζ λιώνοντας σε μπαιν μαρί 250 γρ,κουβερτούρα με ενα κουταλάκι του γλυκού μέλι.μόλις λιώσουν και αφού γίνει  σχεδόν κρύο το μείγμα το βάζετε με πινέλο στον πάτο και στα τοιχώματα της ψημένης και κρύας μαρέγκας.αφήνετε να σκληρύνη και να στερεοποιηθεί  και μετά την γεμίζετε και την συναρμολογείτε όπως αναφέρει η συνταγή.
σημειωση 2
Αν δείτε οτι η μαρέγκα σας έχει υγρά παρόλο που θα έχουν περάσει 2 ώρες στον φούρνο συνεχίζετε το ψήσιμο ,κι οταν ξεκολάει με ευκολία από το λαδόχαρτο τότε σβήνετε τον φούρνο.
Συνταγή από  Roula's sweet corner 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Χταπόδι κρασάτο!



Υλικά
1 χταπόδι 1 κιλό
10 κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζ. μπαλσάμικο
1/2 φλιτζ. κονιάκ
1,2 φλιτζ. γλυκό λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ.σούπας μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
5 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά
Βάζουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε χαράξει με ένα μαχαίρι σταυρωτά
Το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξει το κρεμμύδι
το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο
Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομμάτια
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το χταπόδι και το μπαχάρι, τη δάφνη, το κονιάκ, κρασί και μπαλσάμικο
Προσθέτουμε και τη ντομάτα χαραγμένη σε 4 κομμάτια
Αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για μισή ώρα
Βγάζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά
Τέλος ρίχνουμε το μέλι και αποσύρουμε από τη φωτιά
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Η φωτογραφία είναι ενδεικτική από χταπόδι που έχω κάνει σκέτο στην κατσαρόλα.

Η συνταγή είναι  από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και την φτιάχνω συχνά.

Τούρτα αμυγδάλου Νουγκατίνα.Αξίζει να την φτιάξετε!!

Υλικά για τσέρκι 22 εκατοστά
Για την βάση μαρέγκα αμυγδάλου

4 ασπράδια αυγών(τους κρόκους τους κρατάμε για την κρέμα)
100γρ ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα στο τέλος που θα συναρμολογήσουμε το γλυκό
125 γρ.πούδρα αμυγδάλου
25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,1 βανίλια σε φακελάκι για άρωμα,λίγο αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο


Κρέμα

500γρ κρέμα γαλακτος35% λιπαρά
300γρ γάλα  φρέσκο,1 κλωναράκι φυσικής βανίλιας,το οποίο σχίζετε και βγάζετε τα σπορακια και τα ρίχνετε μαζί με το κλωνάρι στην κρέμα και στο γάλα που θα βράσετε.
4 κρόκοι αυγών
100 γρ.ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 κουταλιές κορν φλάουρ η αλεύρι
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη διαλυμένο σε 5 κουταλιές γάλα την οποία βάζετε σε ένα μπρίκι να φουσκώσει για 10 λεπτά.
50 γραμμάρια αμύγδαλα με το φλούδι καβουρδισμένα στον φούρνο και χοντροκομμένα η αλεσμένα σε σκόνη ανάλογα το γούστο σας.
5οο γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένης σε σαντιγί με ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη     σιρόπι.μισό ποτήρι ζάχαρη  μισό ποτήρι νερό τρεις σταγόνες χυμό λεμονιού.βράζετε περίπου 5-10 λεπτά αφήνετε να κρυώσει.
100 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο στο ταψί του φούρνου πάνω σε χαρτί στους 180 για 15 λεπτά η μέχρι να ροδίσει ελαφρώς


Εκτέλεση
Φτιάξτε την βάση.

Στρώστε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολητικό χαρτί και σχεδιάστε με στυλό πάνω 3 κύκλους διάμετρου 20-22 εκατοστά βάζοντας για πατρόν ένα τσέρκι. αν δεν έχετε τσέρκι να βάλετε το κατσαρόλι που βράζετε το γάλα,έχει περίπου το ίδιο μέγεθος.αναποδογυρίζετε το χαρτί να είναι οι γραμμές του στυλό από την κάτω μεριά να μην ακουμπίσει  πάνω το μείγμα μας.
προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Χτυπάμε στο μπολ τα ασπράδια  με την ζάχαρη και το φακελάκι βανίλιας αρκετή ώρα να γίνουν μαρέγκα σφιχτή  να στέκεται. ανακατεύομε μαζί την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι και τα ρίχνομε σαν βροχή στην μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ να ενσωματωθούν.ρίχνομε από λίγο μιγμα την φορά πάνω από τους 3 κυκλους που σχεδιασάμε, και απλώνομε με σπατουλα να έχουν την διάμετρο που είχαμε χαράξει,το μείγμα θα ειναι λίγο και λεπτό.Ψήνομε το πολύ 20 λεπτά όχι παραπάνω,αφού πασπαλίσομε τους δισκούς με λίγο αμυγδαλάκι φιλέ. μην αφήσετε να ροδίσουν, Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Μετά με πινελάκι σιροπιάζετε ελαφρά τους δισκους και αφήνετε στην άκρη μέχρι να τους χρησιμοποιήσετε.
Κρέμα
Χτυπήστε πρώτα τα 500γρ κρέμα γάλακτος με την άχνη  σε σαντιγί και βάλτε στο ψυγειο να σφίξει
ετοιμάστε την κρέμα σας
βαλτε σε κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 500γρ κρέμας γάλακτος και το γάλα εκτός απο ένα ποτήρι μαζί με την βανίλια και το κλωνάρι.
Εν τω μεταξύ σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα χτυπήστε τους κρόκους την ζάχαρη το κορν φλάουρ καλά να γίνει  μια πάστα και να διαλυθεί το κορν φλάουρ ρίξτε και το ένα ποτήρι γάλα που είχατε φυλάξει.μόλις η κρέμα και το γάλα πανε να βράσουν,κατεβάζετε, και το ρίχνετε μέσα στο μίγμα με τους κρόκους.ξαναβάζετε στην φωτιά και ανακατεύετε να εχετε κρέμα μόλις αρχίσει  να πήζει  κατεβάστε από την φωτιά,ρίξετε μέσα την ζελατίνη αφού την έχετε βάλει σε μπαίν μαρί να διαλυθεί καλά και να γίνει σαν γάλα. ρίξτε και το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.ανακατέψτε να πάει παντού και να ενσωματωθεί και η ζελατίνη στο μίγμα. αδειάζετε σε ένα ρηχό σκεύος την κρέμα και την σκεπάζετε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.


Συναρμολόγηση

Παίρνετε ένα τσέρκι διαμετρου 22 εκατοστών και βάζετε μεσα τον ένα δίσκο,απλώνετε την μισή κρέμα,βάζετε τον δεύτερο δισκο,απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα,αφήστε λίγη για το τέλος, Τέλος βάζετε και τον τρίτο δίσκο και απλώνετε πάνω λίγη απο την κρέμα που περίσσεψε.Βάζετε ψυγειο μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί το γλυκό και όταν είναι να σερβίρετε απλώνετε πάνω με σπατουλα την σαντιγί και στα πλάγια και πασπαλίζετε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.βάζετε ψυγειο.
Συνταγή  Roula's sweet corner




Καλιτσούνια με ανεβατή ζύμη Κρητικά τυριά & σπανάκι!


Υλικά για την ζύμη.

1500 γρ.αλεύρι σκληρό η για τσουρέκια
1 κύβος νωπή μαγιά η δυο φακελάκια ξηρή μαγιά
1και1,5 κούπες νερό ζεστό το οποίο έχετε βράσει μαζί με ενα φακελάκι μαχλέπι ολόκληρο η κοπανισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο κι ενα κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο.αφου βράσουν τα σουρώνετε και κρατάτε το ζεστό νερό
λίγα σπυριά μαστίχας κοπανισμένα με ενα κουταλάκι γλυκού ζάχαρη.2-4 σπυριά όχι παραπάνω
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι το οποίο θα ρίξετε μέσα στο αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
ενα ποτήρι γάλα χλιαρό
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο



Εκτέλεση ζύμης.
Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα υγρά με την μαγιά ανακατεύεται να διαλυθεί.ρίχνετε και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.ρίχνετε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε ρίξει το αλάτι και ανακατεύετε με τα χέρια η τον γάντζο του μίξερ μέχρι να έχετε μια σφιχτή υγρή ζύμη. παιρνετε μπαλάκια απο την ζύμη και την πλάθεται στα χέρια σας προσθέτοντας έξτρα αλεύρι/φτιάχνετε πολλά μπαλάκια και αφήνετε σε λεκάνη να ξεκουραστούν.όσο μένουν θα ανεβαίνουν.δεν μας ενδιαφέρει σε αυτό το στάδιο να φουσκωσουν τελείως.έτσι κι αλλιώς θα δουλέψουμε την ζύμη στην μηχανή. αφήστε τα στην άκρη.
γέμιση
η γέμιση που σας δίνω καλύτερα να την κάνετε απο την προηγούμενη ημέρα.πρέπει να στεγνώσουν τα τυριά και τα σπανάκι.



Γέμιση
Χρειαζόμαστε 2 κιλά σπανάκι πολύ καλα πλυμένο και κομμένο με το μαχαιρι όχι με το πολυμίξερ.σε πολύ λεπτα κομμάτια.το αλατίζομαι και το στύβομαι  με τα χέρια μας μέσα σε ενα μεγάλο σουρωτήρι για τα μακαρόνια να βγάλουν τα υγρά τους.βάζουμε το σουρωτήρι μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και βάζουμε ψυγειο.αφήνομε να βγάλουν όσα υγρά εχουν. ρίχνομαι κι ανακατεύομαι μέσα μισό ματσάκι δυόσμος μονό τα φύλλα πολύ ψιλοκομμένα
τυριά
θα χρειαστείτε μισό ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
1.5 κιλό τυρομάλαμα το οποίο κοβετε στο μούλτι σε ψίχουλα
1 κιλό μυζήθρα φρέσκια
2 αυγά χτυπημένα 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
μισό ματσάκι δυόσμος πολύ ψιλοκομμένο
δυο κουταλιές στάκα
Ολα αυτά τα τυριά τα ανακατεύετε μαζί προσθέτετε και τα αυγά αλατίζετε προσθέτετε και το αλεύρι και τα βάζετε σε μια λεκάνη βάζετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα  να τραβήξουν και να στεγνώσουν.


Την επόμενη ημέρα ανακατεύετε τα σπανάκι με τα τυριά κι αρχιζετε να φτιάχνετε φύλλο λεπτό στην μηχανή καλύτερα διότι δουλεύετε καλύτερα εκει .φτιάχνετε πολύ λεπτο φυλλο και βαζετε μια πολύ γεμάτη κουταλιαά γέμιση.κλείνετε και τοποθετειτε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδωμένο καλα αντικολλητικό χαρτί.αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκωσουν .
χτυπάτε 3-4 αυγά με λίγο νεράκι και τα περνάτε με αυγό  και πασπαλιζετε με μπόλικο σουσάμι.
Φουρνίζετε μια μια λαμαρινα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλα. βαζετε σε σχάρα να κρυωσουν και φυλάτε σε στεγανό δοχείο.όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε τα ζεσταινετε λίγο στον φουρνο και είναι πάλι φρέσκα.
μπορειτε να τα βαλετε και στην κατάψυξη μέσα σε μεμβράνες.βγάζετε λίγα λίγα και τα ζεσταινετε στον φουρνο.Καλή επιτυχία!!
Συνταγή από Roula's sweet corner