Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αφράτο εύκολο τραγανό φύλλο !!!


Δείτε το κόλπο πώς θα φτιάξετε ΑΦΡΑΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ!!

Εδώ φανταστική Πρασοτυρόπιτα !!!

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΦΡΑΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ Πρασοτυροπιτα

Υλικά
700 γρ.πράσα
150 γρ.ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές άνηθο
200 γρ.γάλα Νουνού η ότι έχετε
1 αυγό
250 γρ.φέτα
αλάτι λίγο
πιπέρι
500 γρ. φύλλα κρούστας

Μείγμα για τα φύλλα ανάμεσα θα χτυπήσετε
2 κουταλιές γιαούρτι ότι έχετε
2 κουταλιές ηλιέλαιο
λίγο νερό να αραιωσουμε το μίγμα ώστε να φτάσει για τα φύλλα και το υπόλοιπο για την επικάλυψη.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 αυγό +ότι περισσέψει από το γιαούρτι που θα τα έχουμε χτυπήσει και με αυτό θα αλείψουμε την πίτα μας...αν δεν σας περισσεύει μίγμα γιαουρτιού απλά συμπληρωστε
Σουσάμι αν σας αρέσει  .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> ttps://m.youtube.com/watch?v=4_z3RgI-ivU&feature=share

Σπέσιαλ Τούρτα χιονούλα !!!!


  Σπέσιαλ Τούρτα χιονούλα !!!! 

Εξαιρετική Τούρτα Χιονούλα με απίθανη γεύση και άρωμα καρύδας !!!!-

ΣΥΝΤΑΓΗ:: ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
3 κουταλιες της σουπας καρυδα,
1 βανιλια!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια-καρυδα σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 28ν βαζουμε το μειγμα και ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!

 ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι για ολες της χρησεις,
1 βανιλια,
50 γραμμαρια καρυδα,
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο!
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει!
Παιρνουμε λιγο γαλα απο το ζεστο το βαζουμε σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ-αλευρι!
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο-καρυδα-βανιλια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου!!!!

ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη με 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη !Την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο και τελος μπολικη καρυδα!

Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κριτσίνια κανελοζάχαρης !!!


·
Υπέροχα γευστικά κριτσίνια κανελοζάχαρης!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::

Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι(100ml):

2ποτηρια νερό ζεστό,

1 ποτήρι γάλα φρέσκο ζεστό,

μισό ποτήρι σπορελαιο,

1 ασπράδι αυγού,

μισό κ.γ.αλατι,

1 φακ.ξερη μαγιά ,

8 ποτήρια αλεύρι! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βάζουμε στο μπολ το νερο-γαλα-σπορελαιο και τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε το ασπράδι και το αλάτι ανακατεύουμε!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι την μαγιά και ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!

Την βάζουμε στο μπολ και την σκεπάζουμε για 1 ώρα!!!!!! 

Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια!

Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά!

Συνεχίζουμε παίρνουμε τον πλάστη και κάθε μπαλιτσα την ανοίγουμε ένα φύλλο τετράγωνο(22χ20)!! Και αρχινάμε ::

Βουτυρωνουμε το πρώτο φύλλο ρίχνουμε πάνω του ζάχαρη και κανέλα!

Βάζουμε πάνω το άλλο φύλλο βουτυρωνουμε και ξανά ζάχαρη κανέλα!

Ξανά φύλλο βουτυρωμα ζάχαρη κανέλα!

Και το ίδιο τα άλλα δύο!

Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο!

Παίρνουμε.τον πλάστη και ανοίγουμε ένα ποιο μεγάλο φύλλο(30χ27)!!!

Κόβουμε ίσες λωρίδες τις στριφογυρναμε και τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!

Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά!

Τέλος χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με λίγο νεράκι και τα περνάμε με το πινέλο !!

Τα ψήνουμε στους 200 β.προθερ.αντισ.μεσαια σχάρα για 15 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Μακαρονόπιτα !!!!


Μακαρονόπιτα για σήμερα !!!

Για τη ζύμη
500 γρ Αλεύρι
200 γρ σόδα υγρή ( σέ μπουκάλι αντί νερό)
1/2 κ γ αλάτι
Λίγο ξίδι
Λίγο λάδι

Γέμιση!!!
1/2 κιλό μακαρόνια 2 Νο
1/2 κιλό φέτα
5 αυγά
250 γρ Γάλα
Λίγο πιπέρι
Λίγο παλάτι


Έβρασα κ σούρωσα τά μακαρόνια στην ίδια κατσαρόλα βάζω τα μακαρόνια, σε μπώλ εριξα τα αυγά ελαφρώς
χτυπημένα, τό γάλα τή φέτα το πιπέρι κ τό αλάτι κ τα Ρίχνω πάνω στα μακαρόνια ανακατεύω καλά !!!!
Ανοίγω συνολικά 5 φύλλα ..
Σέ λαδομενο ταψί σρώνω τα 3 φύλλα λαδομένα Ρίχνω τή γέμιση βάζω και τα 2 φύλλα από πάνω ραντίζω μέ λίγο νεράκι την πίτα κ μέ λάδι!!!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 1 ώρα κ 15 λεπτά !!!!
Καλή επιτυχία άν την φτιάξετε!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικτωρία Σιόζιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γαλατόπιτα !!!


Γαλατόπιτα για τις βραδυνές λιγούρες !!!

Υλικά
3 φύλλα κρούστας
1 λίτρο Γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κόρνα φλάουρ
1 βανίλια
2 αυγά 🥚🥚
2 κ σ βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι🍊

Σέ κατσαρόλα Ρίχνουμε γάλα, το κορν φλάουερ, το σιμιγδάλι τή ζάχαρη τα αυγά τη βανίλια κ το βούτυρο βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία κ ανακατεύουμε έως ότου πήξει ή κρέμα...

Κατεβάζουμε από τη φωτιά κ προσθέτουμε το ξύσμα αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι...
Σε ταψί 32 εκ.λαδώνουμε κ στρώνουμε τά 3 φύλλα ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα Ρίχνουμε την κρέμα απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί .
Λαδώνουμε τις άκρες από τα φύλλα κ τα γυρνάμε προς τα μέσα!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα!!!
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με Άχνη κ κανέλα!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικτωρία Σιόζιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κουλουράκια νηστίσιμα αρωματικά !!!


 ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ Νηστίσιμα, αλλά μπορείτε να τα κάνετε και αρτύσιμα προσθέτοντας αυγά!!


Η επιλογή δική σας
     ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΒΑΝΊΛΙΑΣ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ
Υλικά:
300γρ ζάχαρη ή 1,5 κούπα
300γρ.  Ηλιέλαιο ή 1,5 κούπα
300γρ. Χυμό πορτοκαλιού ή 1,5 κούπα
2 αυγά για όσους δεν νηστεύουν( αλλιώς τα παραλείπετε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κουτ.σουπ μπέικιν πάουντερ
1κουτ.γλ. σόδα
1200 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους με λίγο νεράκι για επάλειψη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη, όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας, αν κολλάει δεν βάζουμε άλλο αλεύρι λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια μας!!
Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά περίπου
Καλή σας επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ελενη Σιδηροπουλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μακαρονάδα γρήγορη κ νόστιμη !!!



Μία εύκολη και γρήγορη Μακαρονάδα !!!!

Σε πυρέξ έβαλα 1/2 κιλό ντοματίνια, λίγο λάδι αλάτι κ πιπέρι κ ανακατεύω στο κέντρο του πυρέξ έβαλα ένα κομμάτι φέτα 300 γρ !!
Βάζω στο φούρνο νά ψηθούν στους 180 βαθμούς έως ότου λιώσει η φέτα τα ντοματίνια γύρω στα 20 λεπτά 🍅🍅🍅🍅🍅

Βράζω 1/2 κιλό μακαρόνια σουρώνω βγάζω το πυρέξ από το φούρνο πολτοποιώ τα ντοματίνια κ την φέτα προσθέτω τα μακαρόνια ανακατεύω κ Καλή μας όρεξη..νοστιμότατα !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βικτωρία Σιόζιου Οι Χρυσοχερες-ηδες

Πένες με τυριά στο φούρνο!!!


Πένες με τυριά στο φούρνο!!!

1/2 κιλό πένες
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Μία κρέμα γάλακτος
1 πακέτο τυρί κρέμα (200 γρ)
700 γρ τυρί γκούντα τριμμένη 🧀
Λίγο αλάτι και πιπέρι .

Βράζω τις πένες λιγότερο από την ώρα που αναγράφετε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο και σουρώνω ‼
Στην ίδια κατσαρόλα μαραίνω λίγο το μπέικον προσθέτω τις πένες το τυρί κρέμα την κρέμα γάλακτος αλάτι και πιπέρι κ λίγο τυρί γκούντα ανακατεύω καλά!!!
Σε ένα πυρέξ ρίχνω τις πένες βάζω το τριμμένο τυρί από πάνω κ ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά κ να πάρουν χρυσαφί χρώμα!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικτωρία Σιόζιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Κέικ με μέλι και μπανάνα !!!

Το πιο ωραιο,πανευκολο και υγιεινο κεϊκ που εφαγα ποτε.. μονο με μελι και μπανανα...!!!!

Υλικά
2 μπανανες ωριμες
3/4 φλυτζανια τσαγιου καλαμποκέλαιο (εγω εβαλα βουτυρο)
3/4 φλυτζανια τσαγιου μελι
250γρ φαρινα
2 αυγα
1/2 κ.γ. Κανέλα
1 βανιλίνι
(Εγω εκανα την μιση συνταγη γιαυτο το βλεπετε μικρο το κέϊκ)
Λιωνετε την μπανανα με ενα πιρουνι βαζετε ολα τα υπολοιπα υλικα στο μπολ και τα ανακατευετε (αυτο ηταν ολο!!)

Λαδώνουμε την φόρμα ..

Στον φουρνο στους 180 μεχρι να ροδισει!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ειρήνη Δρακοπούλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Κρουασανάκια Ferrero !!!


ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ FERRERO!!!ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ::

2 ποτηρια γαλα χλιαρο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 φ.ξερη μαγια,

5 κ.σ.ζαχαρη,

μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,

1 βανιλια,

1 αυγο ολοκληρο,

1 ασπραδι,

περιπου 1 κιλο αλευρι!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-σπορελαιο-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε τα αυγα-βανιλια-αλατι και ανακατευουμε !

Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!!

Αλευρωνουμε τον παγκο βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε ωσπου να γινει λεια!!!

Την βαζουμε σε μπολ την σταυρωνουμε και την σκεπαζουμε καλα για 2 ωρες!!!!

 Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε 10 ισα κομματια!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα! Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια!!!

Βαζουμε τα 5 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα ενδιαμεσα με μαλακο βουτυρο και με το πλαστη ανοιγουμε ενα φυλλο !!!!

Αυτο το φυλλο το κοβουμε σε 8 τριγωνα κομματια!!!!

Εχουμε ανακατεψει σε ενα μπολ 200 γρ μερεντα,100 γρ φουντουκια σκονη! 

Βαζουμε γεμιση στο καθενα τριγωνακι το τυλιγουμε και το βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Η ιδια διαδικασια και για τα υπολοιπα φυλλαρακια!!

Τα αφηνουμε για 20 λεπτα να ξεκουραστουν!!!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με 1 κ.σ.νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν !!! 

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ::

Βαζουμε σε ενα τηγανακι 1 κ.σ βουτυρο και ριχνουμε μεσα 20Ο γρ φουντουκια και τα καβουρδιζουμε καλα!

Κατεβαζουμε και αφηνουμε λιγο να κρυωσουν!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ::

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 400 γρ σοκολατα!!!!

Χτυπαμε σε γουδι τα φουντουκια και στην συνεχεια τα ριχνουμε στην σοκολατα!!

Τελος βουταμε το καθενα κρουασανακι στην σοκολατα και στην συνεχεια τα βαζουμε πανω σε λαδοκολα και κατευθειαν στο ψυγειο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη!!!!


 

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη!!!!
Για τη βάση
250γρ φυτική μαργαρίνη
3 κούπες αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
5 κσ. κρύο νερό
4 κσ. ζάχαρη
3 κάψουλες βανίλιας
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα
Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη , προσθέτουμε τά κόμματα της παγωμένης μαργαρίνης και τρίβουμε με τά χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη, βάζουμε σε σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα. Ανοίγουμε με τά χέρια την ζύμη και τοποθετούμε σε ταρτιέρα καλύπτοντας και τά τοιχώματα, τρυπάμε τη ζύμη  με ένα πιρούνι. Ψήνουμε 180° 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα, αφήνουμε να κρυώσει.
Για την  κρέμα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Σέ μία κατσαρόλα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα μέχρι να λιώσει, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζελέ ( αν νηστεύουμε δεν βάζουμε ζελέ βάζουμε λίγο μέλι η σιρόπι αρεσκείας σας πάνω στο φρούτα)
1 κονσέρβα ροδάκινο 🍑
 ζελέ βερίκοκο  με φακελάκι με οδηγίες που γράφει. Έκανα μικρή δόση.
Φρέσκα φρούτα
Πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο σιρόπι του γλυκού κουταλιού μετά στρώνουμε την κρέμα από πάνω τά φρούτα και ρίχνουμε λίγο ζελέ.
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά υπάρχει ζελατίνη νηστίσιμη Εδω --
https://www.mybiohouse.gr/agar-agar-vio-28gr

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  'Αννα ΑννούλαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τούρτα κατσαρόλας πανεύκολη !!!!


 
Φτιάξτε την υπέροχη Τούρτα κατσαρόλας η αλλιώς Κορμός ταψιού!😎 Είναι ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους  σε όλες τις Περιστάσεις!!!
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
90 γρ κορν φλάουρ
100 γρ κουβερτούρα υγείας (sisinni)
380 γρ κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού(sisinni)
400 γρ μπισκότα πτι μπερ
---------------------------------------------
400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
70 γρ ζάχαρη
--------------------------------------------
Νιφάδες κουβερτούρας(sisinni)


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/5lOA8eXNkL0

Τσουρεκάρες (Χωρίς μίξερ με ίνες) !!!


 
Φτιάξτε τις πιο αφράτες τσουρεκάρες (Χωρίς μίξερ με ίνες) Το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό και κρατάνε αφράτα για μέρες !!!

ΥΛΙΚΑ
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ νωπή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
150 γρ νερό
----------------------------------------
680 γρ αλεύρι για τσουρέκι
280 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
2 μεσαία αυγά
130 γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 κτγ αλάτι
2 γρ μαστίχα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλίνη
------------------------------------------
1 αυγό
Σουσάμι
-------------------------------------------
25χ30 εκ.
-------------------------------------------
3 τσουρέκια

 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/YUVxkSUglvU

Κουλουράκια σαν μπισκότα τέλεια με ταχίνι σε 10 λεπτά !!!



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ...ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ..!!Νηστίσιμα... !!
Έτοιμα σε 10 λεπτά που η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται με λόγια..!!


ΥΛΙΚΑ
1φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 160gr
1φλιτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική εγώ έβαλα στέβια και είναι ίδια η ποσότητα με την κανονική
1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι 160 gr.
100gr σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από( 2 πορτοκάλια)
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.!!
Όλα τα υλικά είναι μετρημένα με το ίδιο φλιτζάνι αντιστοιχούν σε 160 gr σε όλα τα υλικά.!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι την ζάχαρη και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα.. μέσα στον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύετε την σόδα και ρίχνετε μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.. προσθέτετε το ταχίνι και το σουσάμι ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το ταχίνι και να γίνει λείο... Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά και κοσκινισμένο φτιάχνεται μία πολύ ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και αφράτη... Παίρνετε περίπου 50 γραμμάρια στο χέρι σας φτιάχνεται μία μπαλίτσα και την πιέζετε προς τα κάτω ..την βουτάτε μέσα σε ζάχαρη από τις δύο πλευρές... Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20 λεπτά... Σε περίπτωση που δεν βουτήξετε μέσα σε ζάχαρη θα χρειαστείτε ακόμη 50 γραμμάρια παραπάνω ζάχαρη στα υλικά σας... Επίσης μην προσπαθήσετε να δώσετε άλλο σχήμα γιατί είναι το σουσάμι μέσα και το ταχίνι και δεν βοηθάει στα χέρια μας..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

 

Σουτζουκάκια με πατάτες !!!


 

Σήμερα σουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο....... !!!

 Υλικά

500γρ κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο με χοιρινό

100γρ φρυγανιά τριμμένη

ένα αυγό

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

σκόρδο

λίγο νερό

μια πρέζα κανέλα

Ζύμωμα καλό με όλα τα υλικά .

Πλάθω τα σουτζουκάκια βάζω στο ταψί και πατάτες αλάτι πιπέρι λάδι 2 κουταλιές πελτέ σε ένα ένα ποτήρι νερό και φούρνο 180 βαθμούς περίπου 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ...  Αρτοποι'ι'α Σιδηροπουλος