Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτάκια γρήγορα με γέμιση σοκολάτας !!


Υπέροχα γρήγορα μπισκοτάκια με σοκολάτα να ρέει μέσα τους!!
Έχουν ένα μυστικό που πρέπει να το προσέξετε κατά το ψήσιμο
Αυστηρά μόνο 15 λεπτά ψήσιμο στον αέρα.Σε περισσότερο χρόνο ψήνετε και η σοκολάτα μέσα τους και ξεραίνεται !!Δοκιμάστε τα για το καφεδάκι το τσάι κι όχι μόνο... τέλεια !!!

Υλικά
2 αυγά
1 μασουράκι βανίλια
1 κουτ,γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2/3 κούπα ζάχαρη
1 φάκελο σταγόνες σοκολάτας Γιώτης
1 κουτάκι μικρό Μερέντα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει. Έβαλα περίπου 3 φλιτζάνια και λίγο παραπάνω να δοκιμάζετε να πλάθεται η ζύμη και μόλις το πετύχετε σταματάτε.
3-4 κουταλιές τις σούπας κονιάκ [εγώ είμαι λάτρεις της μυρωδιάς  του ούζου κι αντικατέστησα το κονιάκ με ούζο]





 Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε καλά να ασπρίσουν .
Προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά μαζί με το κονιάκ,ή ούζο  και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι 3 φλιτζάνια και βλέπουμε αν χρειαστεί κι άλλο με την σόδα .
Το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών -βούτυρο -ζάχαρη και  ανακατεύουμε η με σπάτουλα η σε πάρα πολύ χαμηλή και αργή ταχύτητα,προσθέτοντας αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι δοκιμάζοντας κάθε τόσο αν πλάθονται και σταματάμε.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

 Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.
Με ένα κουτάλι τις σούπας παίρνουμε κουταλιές κάνουμε μπαλάκι το πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και βάζουμε στην μέση λίγη Μερέντα περίπου 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού.
Κλείνουμε με προσοχή και το κάνουμε σαν μπαλάκι πάλι.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο η βουτυρωμένο ταψί [εγώ έβαλα λάδι] και τα βάζουμε στην σειρά λίγο σε απόσταση γιατί από μόνα τους γίνονται πατητά κατά το ψήσιμο και μεγαλώνουν λίγο.





 Τα ψήνουμε ακριβώς 15 λεπτά για να μην ψηθεί και στεγνώσει μέσα η σοκολάτα.
 Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και ..εξαφανίζονται !!
Είναι πραγματικά τέλεια σε γεύση να τα φτιάξετε !!!
 ΔΕΊΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΏ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ
























Μυρμηγκωτό ή Μελαχροινό με τρούφα !!




ΥΛΙΚΑ..
Μισό πακέτο βούτυρο βιτάμ και λίγο ακόμη…… Βάζω 150 γρ. βιτάμ λιωμένο και χλιαρό όχι ζεστό . 6 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη… ..βάζω 220 γρ. ζάχαρη καστανή, 1 μπέκιν, 2 κούπες αλεύρι φαρίνα… .βάζω 220 γρ. αλεύρι φαρίνα,
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη. 1 ¼ κούπα νερό, φλούδες πορτοκαλιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέκιν. Ζεσταίνω λίγο το βούτυρο (δεν θέλω να καίει… το θέλω χλιαρό..). Χτυπάω τους κρόκους με τη καστανή ζάχαρη περίπου 10 λεπτά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα Μόλις το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη είναι αφράτο ,ρίχνω το βούτυρο λίγο- λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα (ρίχνω λίγο αλάτι). Σταματάω το μίξερ. Και ρίχνω εναλλάξ μαρέγκα και αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα και το αλεύρι.
Ανακατεύω ελαφρά με μια μαρίζ Το τοποθετώ σε ταψάκι τετράγωνο( χρησιμοποιώ αποσπώμενο ταψάκι)
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το ψήνω στους 180ο στον αέρα για 40 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει το γλυκό και ετοιμάζω το σιρόπι.
Τοποθετώ το γλυκό πάνω σε μια σχάρα και ρίχνω το σιρόπι. Αφήνω να σταθεροποιηθεί το γλυκό και το μεταφέρω σε πιατέλα. Το περιχύνω με το σιρόπι σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ¼ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1κ.γ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό χώρο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μαγειρεύοντας με την marianna

Πώς ψήνουμε τα κάστανα!


 Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσουμε το κάστανο σε μια επίπεδη επιφάνεια και να το χαράξουμε στραυρωτά, με ένα κοφτερό μαχαίρ.  Τα τοποθετούμε σε ταψί με την εγκοπή προς τα πάνω.  Αυτό επιτρέπει να διαφεύγουν οι ατμοί και να μη σκάει το κάστανο.

Το δεύτερο βήμα είναι να τα ψήσουμε.  Μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Εάν δεν μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15 – 25 λεπτά, οπότε μαλακώνουν και ξεφλουδίζονται εύκολα.



Εάν θέλουμε να κάνουμε πουρέ κάστανου ή απλώς να τα αποθηκεύσουμε, πρέπει να τα βράσουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα καλύψει.  Αφού βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, για συνταγές που θέλουν κι  άλλο ψήσιμο.  Εάν θέλουμε να τα λιώσουμε, τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο παραπάνω.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.


Ξεφλουδίζουμε την εξωτερική και εσωτερική φλούδα του κάστανου.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομαδα η για πολλούς μήνες στην κατάψυξη .
Κοπιάστε και καλή όρεξη !!!


Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 kopiaste.info

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο καραμελέ!


Ένα ρυζόγαλο ,μια αρωματική απόλαυση που σε ταξιδεύει σε ένα δικό του κόσμο ένα ρυζόγαλο στυλ καραμέλας Brûlée


Υλικά
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
νερό, περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού, λίγο αλάτι
900 ml γάλα , μισό ξύλο κανέλας, ροδόνερο, 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
2 κ. σ γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κρόκοι αυγού, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, σαφράν (προαιρετικά), λίγη καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν





Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει..Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε. Το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού . Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τα αρωματικά ξύσματα, την ζάχαρη και την κανέλα αφού κρατήσουμε 150 ml γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150 ml γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα.,
.Μόλις το γάλα είναι έτοιμο να βράσει, κατεβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε καυτό γάλα στο μείγμα των αυγών - κορν φλάουρ χτυπώντας με ένα πιρούνι όπως στο αυγολέμονο. Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετό καυτό γάλα και έχει ζεσταθεί το μείγμα , το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα .


 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθέτουμε και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε πάνω στο μάτι περιμένουμε να πήξει το ρυζόγαλό μας . Το ρυζόγαλο δεν θα πρέπει να πήξει…. θα πρέπει να είναι ρευστό ..καθώς πέφτει η θερμοκρασία του θα αρχίσει να πήζει.
Σερβίρουμε σε μπολ, , και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με ζάχαρη και καραμελώνουμε με το φλόγιστρο .
Αν δεν έχουμε φλόγιστρο Θα πρέπει να έχουμε πυρίμαχα μπολ τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ένα βαθύ ταψί με νερό και καραμελώνουμε στο γκριλ . Καλή επιτυχία!!!




Μπισκοτάκια με τζίντζερ & κανέλα.

 Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
250 γρ. Βούτυρο
100 άχνη
100 καστανή  ζάχαρη
60 γραμ. Μελάσα
1 αυγό
1 κ.σ. Τζίντζερ τριμμένο σκόνη
1 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλάκι σόδα
560 γραμμάρια αλεύρι
 
Εκτελεση
 Ανακατευουμε ολα μαζί και μετά τα κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά στον αέρα.

Μπεκρήδες ή Σκαλτσούνια !

 Υλικά ζύμης
2 ποτήρια, σπορέλαιο 
1 ποτήρι κρασί άσπρο,
2 φαρίνες ,
1 κσ ζάχαρη,

Γέμιση
Μαρμελάδα ότι μας αρέσει


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Εκτέλεση
 Ολα τα υλικά μαζί φτιάχνουμε την ζύμη ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί,παίρνουμε την ζύμη κ την ανοίγουμε τον πλάστη σε ενα φύλλο χοντρό κόβουμε σε δίσκους με ένα κουπ πατ όσο ενα πιατάκι του καφέ.
Εχουμε αναμείξη την μαρμελάδα με τα καρύδια γεμίζουμε κάθε φυλλαράκι στο κέντρο κλείνουμε  πιέζοντας στο πλάι με ενα πηρούνι ψήνουμε  στον φούρνο 200 β μέχρι να ροδίσουν όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!Καλή επιτυχία!

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι.



Υλικά:
500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/3 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη τετραγωνάκια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι.
Aφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπάζοντάς την σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας ή μια κ.σ μαρμελάδα στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 C για 25-30΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.
 Πασχαλης Νακ ΝακΕλληνικές....gourmed-ιές!!!

Γαριδομακαρονάδα!!


Υλικά:

1 κιλό φρέσκες γαρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
1/4 φλ. ούζο
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄- 8΄. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες, να βράσουν για 2΄- 3΄ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Στολίζουμε με μερικές ολόκληρες γαρίδες που τις έχουμε κρατήσει για ντεκόρ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, και σερβίρουμε αμέσως!!!

Λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού, ζεστά και αχνιστά!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ζύμη
1 Βιτάμ (πλάκα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό αλεύρι περίπου που φουσκώνει μόνο του
Ένα κρόκο αυγού με λίγο νεράκι για αλειμμα.
Εκτέλεση
Βάζω το Βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων ίσα να μαλακώσει, προσθέτω το γιαούρτι και το ανακατευω με το σύρμα και τέλος προσθέτω το αλεύρι, γίνεται μια μαλακή και ευπλαστη ζύμη

Γεμίζουμε κλείνουμε καλά και ψήνουμε 180 βαθμούς .

Γέμιση
250 γρ φέτα
200 γρ ανθότυρο
1 αυγό
Πιπέρι
Λίγο λάδι


Σοκολατίνα τούρτα !


 Για το παντεσπάνι:

190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 αλεύρι
1 κ.γ. Μπέκιν
10 γρ. Κακάο.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχάρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικον και το κακάο και ανακατεύουμε σπάλα με μια μαρίζ. Αδειάζουμε σε 22αρι τσέρκι και ψήνουμε για 20 ´ στους 170ο.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε δύο η τρείς δίσκους.

Για το σιρόπι

100 γρ. Νερό
100 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Μαύρο ρούμι.

Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι

 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε το πρώτο παντεσπανι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε τη μισή Γκανάζ. Βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη Γκανάζ. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πρίν να ξεφορμάρουμε.Στολίζουμε όπως μας αρέσει !!

 Εφη Καρεκλά-Οι λιχουδιές της Εφης

Τούρτα με μπισκουί, μους σοκολάτας και επικάλυψη απο σοκολάτα Γκανάζ!

 Για τη βάση
60 γρ. Λευκό αμύγδαλο
70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. Άχνη
70 κουβερτούρα
50 κρέμα γάλακτος
10 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ασπράδι

Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο, το φιστίκι και την άχνη. Προσθέτω το κορν φλάουρ. Ρίχνω το ασπράδι χωρίς να το χτυπήσω και ανακατεύω. Λιώνω τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα και αδειάζω στο πρώτο μείγμα. Αδειάζω σε 2 τσέρκια 20αρια και ψήνω στους 170´ για 10-12´.

Για τη μους

250 γρ. Γάλα πολύ ζεστό
500 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. Κουαντρο.


 
Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι



Ζεσταίνω το γάλα σε σημείο βρασμού και το αδειάζω στη σοκολάτα. Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω το ξύσμα και το Κουαντρό. Αδειάζω σε ταψάκι και σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται στη μους. Αφήνω να παγώσει καλά



Φτιάχνω τη Γκάναζ

Σε ένα τσέρκι βάζω το μπισκουί και προσθέτω τη μισή μους. Συνεχίζω με το επόμενο μπισκουι και την υπόλοιπη μους. Αφήνω να παγώσουν πολύ καλά για 4-5 ώρες και ρίχνω τη Γκανάζ και στολίζω τη τούρτα μου !!!


Γκανάζ 

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.
 Οι λιχουδιές της Εφης-Εφη Καρεκλά
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπακλαβάς υπέροχος !!


Υλικά
1 κιλό φύλλο-
500γρ καρύδια- 
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-
λίγη φρυγανιά τριμμένη-
σουσάμι καβουρδισμένα-
κανέλα 

 Σιρόπι 
 5 κούπες ζάχαρη -
5 κούπες νερό
2 σούπαςκουταλιες μέλι
και λίγο λεμόνι
Τα βράζουμε για 10 λεπτά. 
Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά 
Στρώνουμε 3 φύλα κάτω [λάδι στο κάθε φύλο άλειμμα] και μετά κάθε φύλο κι από λίγο πασπάλισμα με το μείγμα καρύδι κτλ.Δεν ξεχνάμε επειδή είναι νηστίσιμος κάθε φύλο θα το περνάμε με λάδι.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι .Καλή επιτυχία!
 Morfo Tsiotra




Κέικ αμυγδάλου με γλάσο βανίλιας !


Αχνη με βανίλια και νερό όσο πρέπει για να γίνει σαν λεπτή κρέμα να μπορεί απλωθεί!!

Υλικά
1 φαριν απ
1/2 φλ αμυγδαλόψιχα τριμμ
350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 Βιτάμ
1 1/2 φλ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλ μπ πάουντερ
1 φλ κρανμπερις αποξηραμένα ελαφρός αλευρωμένα
1 φλ κ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη Βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατε΄ψουν συνεχίζουμε με τους κρόκους και το κονιάκ


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν  πάουντερ και τη βανίλια Ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα
την αμυγδαλόψιχα και τα κράνβερις Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα περίπου και στολίζετε με άχνη


 Συνταγή  roula mitrou που είδα ως βασιλόπιτα με άχνη

Σοκολατόπιτα με φουντούκια!



ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Για το γλάσο:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

ΓΛΑΣΟ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί. Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά.
Τη συνταγή την έχω μάθει εδώ και χρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μανιάτικα Λαλάγγια!

 
ΥΛΙΚΑ

600 γρ, αλεύρι. σκληρό κίτρινο 90 -100 ml ελαιόλαδο Μεσσηνίας. 40 γρ. νωπή μαγιά (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 φακελάκια ξερή μαγιά), 100 ml χλιαρό νερό, λίγο αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη,
προαιρετικά λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο αν σας αρέσει, ελαιόλαδο Μεσσηνίας για το τηγάνισμα






ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το λάδι ομοιόμορφα μέχρι να είναι λαδωμένο όλο το αλεύρι. Τα αφήνουμε 3-4 ώρες στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά μας τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το λαδωμένο αλεύρι και αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υλικά. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα , το γαρίφαλο και λίγο- λίγο το νερό μέχρι να ‘εχουμε μια ζύμη προς τη σφιχτή ζύμη .Σκεπάζουμε τη ζύμη μας μέχρι να φουσκώσει. 




Πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε το πλάσιμο… Αυτά εν τω μεταξύ αρχίζουν να φουσκώνουν. Καλό είναι να μην φουσκώσουν… .Γι αυτό τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα
Τα τηγανίζουμε ρίχνοντάς τα διπλωμένα στα τέσσερα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν .Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με διάφορα τυριά. .
ΜΥΣΤΙΚΟ!!!. 

Όσο πιο λεπτά είναι τα κορδόνια, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα λαλάγγια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!